İnegöl'deki tarlalarda "İnegöl alası" adıyla tescilli ayçekirdeğinin hasadı devam ederken; Çavuşköy Mahallesindeki tarlasında hasat yapan çiftçi, büyük şok yaşadı.

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

Mehmet Eser, Hasat sırasında bir ayçekirdeğin yarısının siyah diğer yarısının ise beyaz çekirdekten oluştuğunu gördüğünü aktararak, "Ben bu yaşıma kadar daha önce böyle bir şey görmedim. 85 yaşındaki Dedem bile hayatında böyle bir şey görmediğini söyledi. İlgimizi çekti. Koskoca tarlada böyle bir şeyin olması dikkatimizi çekti."

"Bu durumu mahalle sakinlerine gösterdim. Onlarda çok şaşırdılar. Mahalle de herkes şaşkın. Ayçekirdeğinin yarısı beyaz, yarısı siyah. Beşiktaş renklerini oluşturan bu çekirdeğimizi Beşiktaş'ımıza hediye etmek isteriz. Yetkililer bize ulaşırsa, takdim edebiliriz" dedi.

Muhtar Hasan Akalın ise "Çiftçimiz Mehmet Eser, yanımıza böyle bir şey getirince oldukça şaşırdık. Çekirdeğin yarısı siyah, yarısı beyaz. Hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum. Mahallemizin topraklarında ne ekersen yetişiyor, bereketli topraklara sahibiz. Böyle bir şeyin olması da oldukça ilginç" diye konuştu.