Gürbaş yaptığı açıklamada;

"Bilindiği üzere belediye sarayı inşaatı ile ilgili gazetemiz aracılığı ile rant ve usulsüzlük iddialarına yer vermiştik. Bu iddiaları gündeme getirmemizin temelinde, şahsıma ulaşan bir telefon görüşmesine dair detaylardı. Bu telefon görüşmesi, belediye sarayı inşaatının zemin etüt projesini hazırlayan Jemar Mühendislik Firması Sahibi Ayhan Çamlıdağ ile ihale sonrası sondaj çalışması yapan Ankara menşeli Akademi Mühendislik Firmasının yetkilisi arasında gerçekleşmiştir."

"Bu görüşmenin detaylarına ilişkin bilgileri, savcılığımıza hem yazılı, hem de sözlü olarak verdik. Ben bu telefon görüşmesinden yola çıkarak, burada usulsüzlük ve rant olacağını değil, olabileceğini ifade ettim ve gereğinin yapılmasını talep ettim. Yüce Türk Adaletine güveniyorum."

ÇAMLIDAĞ AÇIKLAMA YAPMALI

"Çamlıdağ, telefon görüşmesinde kendisinden ne istendiğine dair açıklama yaparak konuya açıklık getirmek durumunda. Zaten kendisi yapılan sondaj teklifini ret ederek, dürüst ve erdemlice bir davranış sergilemiş. Şimdi aynı şekilde telefonda kendisine yapılan teklifin detaylarını da açıklayarak kamuoyunu aydınlatmalı."

AÇIKLAMALAR HABERLERİMİ DOĞRULUYOR

"Biz rant ve usulsüzlük iddialarını günlerce yazmamıza rağmen, konunun muhataplarından olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açıklama yapma konusunda oldukça nazlandı. Bazı siyasi partilerin ve özellikle de Ayhan Çamlıdağ'ın açıklamaları haberlerimizi doğrular nitelikte olunca, kendisi açıklama yapmak zorunda kaldı.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada, konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirmemize sert tepki gösterdi ve şahsımı zavallılıkla suçladı. Çayını içmediği firmayı ise ne hikmettir babalar gibi savundu."

İLK DEFA AÇIKLIYORUM

"Bu telefon görüşmesinde ilk defa açıklıyorum; Ayhan Çamlıdağ'dan projenin değiştirilerek kar amaçlandığı ve bu amaçla yeniden sondaj çalışması yapması istenmiş. Tabi Çamlıdağ bu teklifi kabul etmemiş.

Ben şimdi buradan Sayın Aktaş'a sormak istiyorum. Telefon görüşmesinden haberdardınız ya da değildiniz, orasını Allah bilir. Ama şuan itibariyle tüm İnegöl gibi, sizde bu telefon görüşmesinden haberdar oldunuz."

GAZETECİLİK GÖREVİMİ YAPTIM

"Şimdi projenin sahibi bir belediye başkanı olarak, zemin etüt projesinin değiştirilip değiştirilmediğini, projenin aslı gibi uygulanıp uygulanmayacağını takip edecek misiniz. Yoksa firmanın yaptığı sondaj çalışmasını yine masum mu gösterip savunacak mısınız. Son olarak şunu söylemek istiyorum.

Ben bir gazeteci olarak, olası rant ve usulsüzlüğü önlemek amacıyla haber yaptım, olmadı savcılığa gittim suç duyurusunda bulundum. Peki siz Sayın Aktaş, Şehri Emin olarak, ne yapacaksınız, tüm kamuoyu gibi bende çok merak ediyorum" diye konuştu.