Gürcistan Parlamento Başkanı İrakli Kobakhidze, Gürcistan'ın bağımsızlığının 26. yıl dönümü dolayısıyla Tiflis'te bulunan Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyeti kabul etti. Parlamento binasında düzenlenen toplantıya, Kobakhidze ve Şahin'in yanı sıra, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Gürcistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Arçil Khabadze ve dostluk grubu üyeleri de katıldı.
BAĞIMSIZLIĞIN 26.YILI
Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, Gürcistan'ın bağımsızlığının 26. yıl dönümü vesilesiyle Tiflis'te bulunmak ve burada son derece önemli görüşmeleri gerçekleştirmekten duydukları memnuniyet dile getirdi. İkili görüşmelerde Gürcistan'ın toprak bütünlüğüyle ilgili kararlılığı ve Türkiye'yle Gürcistan arasındaki iş birliğinin parlamentolar arası seviyede daha da arttırılması gerektiği hususunu müzakere ettiklerini kaydeden Şahin, Başbakan Yıldırım'ın Tiflis'te Gürcü bakanlarla son derece olumlu görüşmeler gerçekleştirdiğini ve tüm bunların iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağladığını aktardı.
TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
İkili görüşmede, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Gürcü milletvekillerinin Türkiye'ye verdiği destek için Gürcü tarafına bir kez daha teşekkürlerini ileten Şahin, Kobakhidze'ye Gürcistan'ın NATO üyeliğine verdiği somut kararının gelecekte de devam ettireceklerini ilettiğini söyledi.
DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN 25.YIL DÖNÜMÜ
Türkiye ve Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerinin 25.yıl dönümünü de bu hafta kutladıklarını hatırlatan Şahin: "Güçlü ve büyük Gürcistan'ı, Güçlü ve Büyük Türkiye'yi oluşturmak için birlikte parlamentolar düzeyde daha çok şey yapacağımızı ve bu konudaki kararlığımızı da belirtmek istiyorum" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu