Sani Konukoğlu Cami bahçesinde gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

MEHTERDEN MİNİ KONSER

Tarihi İnegöl mehterinin konseriyle süren programda konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, 1989 yılından beri kutlu doğum haftasının kutlandığını ifade ederek, bu yıl ki temanın 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olduğunu söyledi.

EN BÜYÜK ZULÜM ŞİRKTİR

Güzel şöyle konuştu; "Hayatımızın tüm boyutlarında güvenilir olmakta büyük sorunlar yaşamaktayız. Bu kutlu doğumda bu sorunların çözümünde Peygamberimizden öğrendiğimiz emin insan olmayı hayatımızda anlama, anlamlandırma ve yaşamalıyız. Güven inançla başlar. En büyük zulüm şirktir."

"İnancımızdan başlayarak niyetimizi sorgulamak, niyetimizde ve inancımızda emniyeti ve güveni temin etmek, hal ve hareketlerimizde, sözümüzde, özümüzde doğru olmalıyız. Niyetimizde, inancımızda, sözümüzde, amelimizde, hareketlerimizde, ticaretimizde, idaremizde, ailemizde ve hayatımızın bütününde samimiyet bir inanç olarak hakim olunmalıdır."

GÜVENİLİR OLMAK MEDENİ OLMAKTIR

Kaymakam Ali Akça ise "Peygamberimiz, İslam'ı temsil etmeye başlamadan önce Muhammed-ül Emin sıfatını taşıyordu. Bizler de birey olarak güvenilir olmak mecburiyetindeyiz. Herkes Allah'a tek tek hesap verecek. Dünyaya karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getirmezsek dünya, güvenilir olmamanın sonuçlarını bize çok acımasızca yaşatır."

"Güvenilir olmak aynı zamanda medeni olmak anlamına geliyor. İnsanlar olarak birbirimize güvenilir olmak mecburiyetindeyiz. Kendimiz için istediğimiz güzellikleri başkaları için de isteyeceğiz, kendimiz için istemediğimiz kötülükleri başkaları için de istemeyeceğiz. Peygamberimizdeki güzel örnekleri anlayabilmek, yaşayabilmek temennileriyle kutlu doğum programının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

PİLAV İKRAMI

Kutlu Doğum haftası nedeniyle İlçe Müftülüğünün çeşitli programlar düzenleyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu memlekete Kur'an-ı Kerimlerin okunmasının yasaklandığı dönemlerden bugünlere, çok daha iyi zamanlara geldik. Çok daha fazla çalışmak, gayret etmek gerek. Görevimiz ne olursa olsun işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Daha güzel yarınlara hep beraber koşabilmek adına çalışmalıyız. Ülkemizin önündeki engelleri el birliği ile aşmalıyız" dedi.

Konuşmanın ardından yapılan duası sonrası program sona erdi. Programa katılanlara pilav ikramı yapıldı.

Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir? Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir?