2018-2019 eğitim öğretim yılı ikinci dönem 'Okul Güvenliği Toplantısı', Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezinin çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Kaymakam Şükrü Görücü başkanlığında düzenlenen toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ile servis taşımacılığı yapan firma temsilcileri katıldı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde alınacak tedbirlerin ele alındığı toplantıda; Kent güvenlik yönetim sistemi, okul güvenlik kameraları, taşımalı eğitim, öğrenci servisleri ile okul önlerinde alınan ve alınacak olan tedbirler görüşüldü.

2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

Kaymakam Şükrü Görücü yaptığı konuşmasında; "Bizim için önemli olan mazeret değil, eğitim öğretimin İnegöl'de daha ileriye nasıl çıkarırız. Bu noktada hepimize görevler düşüyor. Bağımlık konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. İnegöl'de çok sayıda kullananda var. Şunu açık ve net söylüyorum; kanunsuz iş yapan İnegöl'ü terk etsin. İnegöl'ün huzuru için, okullarımızın huzuru için her türlü tedbiri almakta kararlıyız, aldığımızı da görüyorsunuz. Tabi burada alınan tedbirlerin hepsi sizin ve ilçemizin huzuru için. Öyle olunca sizlerin de büyük desteğini görüyoruz. Ben hepinize teşekkür ediyorum."

"Öncelikle okullarımızın çevre güvenliği. Okul müdürlerimiz bu anlamda bizlere taleplerini ilettiler. Bu anlamda gerek emniyetimiz gerek jandarma ekiplerimiz kontrollerini yapıyor. Yeterli mi? Yeterli görmüyoruz. Bizim personel sayımızda zaman zaman azalmalar oluyor. Ama personelimiz az bile olsa işimizi daha çok yapacağız. Bu nokta da bir sıkıntımız yok. Okulların giriş ve çıkışlarının kontrol edilmesi gerekiyor. Bu konuda nöbetçi öğretmenlere ve okul idarelerine görev düşüyor. Okul içerisinde ve bahçesinde yabancı şahısların öğrencilerle temasını mutlaka engelleyin. Okullar yolgeçen hanı gibi herkesin girip-çıktığı yerler olmamalı. İnegöl'de uyuşturucu operasyonları yapılıyor. Her seferinde uyuşturucu madde de ele geçiriliyor. İnsanlara uyuşturucu madde her şeyi yaptırır. Hırsızlık yaptırır, kötü yola düşürür. Kanunsuz işlere de bulaştırır. 5 bin liralık bir televizyonu o maddeyi alabilmek için 100 liraya sattırır."

"Onun için bu konuda sadece okullarımız değil, basınımız, STK'larımız, kamu kuruluşlarımız, aklınıza gelen tüm birimlerin ortak mücadelesiyle bu konuda başarı sağlanabilir. Tedavi edilecek durumda olanlarında mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Bu durumda siz çocuklarınızı gözlemlerseniz, çocuklarınızın izlersiniz. En ufak bir şüphe de tedaviden çekinmeyin. Saklayarak daha büyük olaylara önlem alınabilir. Bu noktada hepimize görev düşüyor. Biz bu konuda 24 saat emrinizdeyiz." dedi.

İnegöl eğitimiyle alakalı verileri paylaşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Güvenli eğitimin sağlanması için bütün kurumlar ortak çalışma yapıyor. 136'sı resmi olmak üzere müdürlüğümüze 241 kurum bağlı. Öğrenci sayımız 64 bin 300. Öğretmen sayımız ise yaklaşık 4 bin. İlçemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısı da 4 bin 21. Okullarımız kamera sistemiyle donatıldı. 1937 kamerayla okullarımız güvenlik kameralarıyla takip ediliyor.8 okul dışında bütün okullarımızda kamera sistemi bulunuyor. Bunun yanı sıra 67 okulumuzda güvenlik görevlisi çalışıyor" dedi.

Okullardan gelen talepleri de aktaran Bilican, 25 okuldan başıboş köpeklerin oluşturduğu sıkıntıların geldiğini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ise emniyet sorumluluk alanında 86 tane okul olduğunu ve bu okullarda 41 bin 69 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ifade ederek, "Okullarımız başlamadan önce okullarımızın risk analizini yaptık. Şundan hepiniz emin olun ki, servis kullananlar, okulda çalışanlar, okullar civarında öğrenci olmayan şahıslarla ilgili çok ciddi önleyici tedbirlerimiz devam etmekte. Okullarımızdan sorumlu resmi ve sicil ekiplerimiz var. Her okuldan görevli polis memurlarımızı görevlendirdik. Onun yanında risk analizi yaptığımızda 1. derece risk grubunda gördüğümüz 10 tane okulumuza ayrıca iki tane polis görevlendirdik. Sadece o okullarla ilgileniyorlar. Şuanda okullar bölgesinde çok şükür bir sıkıntımız yok. Bu aldığımız tedbirlere rağmen bir sıkıntı yaşadığınız da direk beni arayabilirsiniz. İnegöl genelinde ve özellikle okullar bölgesinde kimse kimseyi rahatsız edemez" diye konuştu.

İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Maden de jandarma sorumluluk alanlarında 76 okulda 11 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğünü dile getirerek, "Okulların açıldığı 17 Eylül tarihinden itibaren 800 şahıs sorgulanmış olup, bunların 1 işyeri ile 23 şahıs hakkında idari ve adli işlem yapılmıştır. Bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda öğretmenlere, okul aile birliği başkanlarına ve ailelere uyuşturucuyla mücadele ve okullarda güvenli eğitim konularında bilgilendirme faaliyetleri yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir. Jandarma sorumluluk alanında 5 bin öğrenci taşımalı sistemle taşınmaktadır. Bu kapsamda asayiş ve trafik timleri bunların kontrolünü sık sık yapmakta, bu kapsamda yapılan denetimlerde 44 servis aracına cezai işlem uygulanmıştır."

"Yine okullarda jandarma timleri tarafından 15 okulumuzda öğrencilere yönelik trafik semineri verilmiş, önümüzdeki dönemde çeşitli konularda bilgilendirme seminerlerinin yapılması planlanmaktadır. Okulların çıkış saatlerinde mutlaka okullarımıza ekip yolluyoruz. Bu da risk analizine göre okullarımızın önünde devriyelerimiz bulunmakta, akşamları da asayiş timlerimiz mutlaka okul bahçelerini kontrol etmektedir" dedi.