Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1446. yıldönümü olan Mevlid Kandili, bu akşam idrak edilecek.

Müftü Güzel yaptığı açıklamada, Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece idrak edilecek Mevlid Kandilini daha etkili bir şekilde kutlanması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nca çeşitli etkinlikler planlandığını söyledi.

Kandil dolayısıyla tüm camilerde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid programı hazırlandığını aktaran Güzel, "Toplumumuzun Peygamberimizi tanıma, anlama ve hayatını onunla anlamlandırması adına Efendimiz toplumun her kesimine tanıtılmaya çalışılacak. 29 Kasım-03 Aralık 2017 tarihleri arasında üniversitelerde, cezaevlerinde, sosyal hizmet kurumlarında, mülteci kamplarında, kültür merkezlerinde paneller, konferanslar ve değişik etkinlikler gerçekleştirilecek."

Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi? Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi?

"Bu tarihler arasında yapılacak vaaz ve hutbelerde de Hz. Peygamberin örnek kişiliği işlenecek ve 02-03 Aralık tarihleri arasında camilerimizde sabah namazı buluşması gerçekleştirilecek. Sabah namazı buluşmasının yanında sevgi evleri, huzurevi ziyareti ile de programlarımız gerçekleşmiş olacak. Mübarek Mevlid Kandilinin tüm İnegöl´e, memleketimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.