İnsan sağlığına direk etki edebilecek uygulamaların yapıldığı güzellik salonlarının kontrol altında bulundurulması amacıyla İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizdeki 21 güzellik salonunu denetime tabi tuttu. İnegöl Kuaförler Odası Denetim Komisyonunun da hazır bulunduğu denetimlerde, güzellik salonlarında başta lazer epilasyon olmak üzere gelişen teknolojinin getirdiği yeniliklerle yapılan uygulamalar titizlikle kontrol edildi.
AMAÇ KALİTE STANDARTLARINI BELİRLEMEK
Güzellik salonlarına yönelik yapılan denetimler ve denetim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, son yıllarda güzellik salonlarının sayısının ilçemizde artış gösterdiğini söyledi. Sayısı 21'i bulan güzellik salonlarında denetleme yapıldığını ifade eden Alper Taban, "Bilindiği gibi güzellik salonlarında verilen hizmet insan sağlığını doğrudan etkileyebilecek bir hizmet. İlçemizde de son yıllarda bu salonların sayılarının artış gösterdiğini tespit ettik. Bununla birlikte bu salonların belli kalite standartlarında hizmet vermesi ve kontrol altında tutulması amacıyla 08-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında 11 günlük süreçte ilçemizde faaliyet gösteren 21 güzellik merkezine yönelik denetim gerçekleştirdik. Kontrolleri Kuaförler Odası Denetim Komisyonu ve Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler birlikte yaptı" dedi.
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven ile odanın yönetim kurulu üyesi ve güzellik uzmanı Hülya Hatice Terkenli'nin de denetimlere katıldığını kaydeden Alper Taban, "Ayrıca Zabıta Müdürlüğümüzde görevli 4 kişilik işyeri denetim ekibi 21 güzellik salonunu 11 gün boyunca denetledi. Bu denetimler sırasında özellikle kullanılan malzemelerin kalitesi ve hijyeni, sterilizasyonu, salonların genel temizliği, yeterlilik belgeleri, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile ayrıca işyerlerinin yaya yolu işgali yapıp yapmadığına bakıldı" diye konuştu.
5 İŞYERİNE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI
Alper Taban, yapılan denetimler sırasında 5 işyerine işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulanarak gerekli uyarı ve tembihatların yapıldığını da söyledi.
DENETİMLER SÜRECEK
Güzellik salonu hizmeti veren işyerlerine İnegöl'de ilk kez denetim gerçekleştirildiğini de belirten Taban, "Bundan sonra güzellik salonu ve benzeri işletmelere yönelik denetimlerimiz düzenli olarak gerçekleştirilecek" açıklamalarında bulundu.

Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti