Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

17 Şubat 2017 tarihinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Meydana gelen saldırıda dönemin Viranşehir Başsavcısı, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç'ı hakim eşi Hatice İnanç'da yaralanmıştı.

Aradan geçen bir yılın ardından 15 kişinin yaralandığı 2 kişinin yaşamını yitirdiği kalleş saldırı için Viranşehir'de anma programı gerçekleşti.

MEVLİD OKUNDU

Uhud Camii'nde okunan Mevlid-i Şetif ile başlayan anma programı aynı camide Şehit Ahmet Oktay Günak 4-6 Yaş Kuran Kursu'nun açılışı ile devam etti. Viranşehir Adliye Sarayına geçen protokol adliye çalışanlarına başsağlığı mesajını iletti.

Adliye lojmanlarına da geçen protokol ve heyet saldırının gerçekleştiği alanı ziyaret etti. Viranşehir TOKİ sitelerinde yapımı biten ve Şehit İbrahim Kete'nin isminin verildiği ortaokulun açılışının ardından okuldaki Şehit İbrahim Kete anısına hazırlanan köşeyi ziyaret etti.

ŞEHİDİN BABASI DUYGULANDI

Şehidin babasının duygusal anlar yaşadığı ziyarette; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehidin babası Kasım Kete'yi teselli etti. Viranşehir Belediyespor kompleksinde devam eden anma programında Şehit Ahmet Oktay Günak anısına düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ZEKERİYA ALPER İNANÇ DA KATILDI

Anma programında konuşan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç :

"17 Şubat 2017 tarihinde Viranşehir adliye lojmanına gerçekleştirilen hain terör saldırısında iki kardeşimiz şehit, eşim de dahil olmak üzere yaralılarımız olmuştu. Menfur olayın yıldönümü münasebetiyle Viranşehir'de şehitlerimizi anma etkinliği gerçekleştirdik."

"Dostlarımızla hasbıhal etme fırsatı yakaladık. Kendilerine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Programda emeği olan başsavcımız Mustafa beye ve kaymakamımız Ömer beye teşekkürlerimi sunuyorum.

Açılışı yapılan eserlerle, şehitlerimizin aziz hatırası ilelebet yaşatılacaktır. Bugün buradayız, yarın da burada olacağız. Bayrağımızı dalgalandıracak, kardeşliğimizi dosta düşmana göstereceğiz. Bu vesileyle şehitlerimize tekrar Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum." dedi.