Mardin'in Derik Kaymakamı iken bölücü terör örgütü mensupları tarafından makamına bırakılan bombanın patlatılması neticesi şehit edilen Muhammed Fatih Safitürk'ün adını taşıyan Konferans Salonu ile İnegöllü şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer ve Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit düşen Eren Bülbül'ün adının verildiği 'Vatan Şehitleri Çeşmesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR'AN-I KERİM OKUNDU

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Konferans Salonunun açılışıyla başlayan törende şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu.

Programda konuşan okul müdürü Burhan Mersin, "1 yıl önce menfur bir saldırıya kurban giden şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ü, geçtiğimiz yaz ayında şahadete yürüyen Maçka'nın en genç ve yiğit şehidi Eren Bülbül'ü ve Kurşunlu şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'i ve bugüne kadar hani teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi anmak bir aradayız. Her karış toprağında şehitlerimizin kanı olan bu aziz vatanımız için şahadet makamına erişmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

TARİHİMİZİ İYİ BİLMELİYİZ

"Biz bu vatanı yolda geçerken bulmadık" diyen Belediye Başkanı Alper Taban ise "Bana göre en büyük eksikliğimiz geçmişimizi ve tarihimizi bilmemek olduğunu düşünüyorum. Bir çok toplumlar başlarından bir çok badireler geçmiştir ama bunlardan kendilerine ders çıkarmışlar ve çıkardıkları dersler neticesinde önlerine bakarak eskisinden çok daha iyi güçlü yerlere gelmişler. Allah'a çok şükür ülkemizde huzur ve barış içinde yaşıyoruz. İnegöl huzur ve barış kenti. Sevgi ve hoşgörüyle burada beraber yaşıyoruz" dedi.

ONLAR SADECE ÖLDÜRME PEŞİNDE

Bu topraklar için hayalleri ve hevesleri olan emperyal yapıların arzuları aslında 1071 yılından beri hiçbir zaman bitmemiş. Bu topraklarda yaşayan onurlu millet, bu toprakları yurt ve vatan edinebilmek için binlerce şehit verdi. Terör örgütünün şehit etmediği hiçbir meslek grubu yok. Çünkü onlar için fark etmez. Onlar sadece öldürme peşinde. Bu bazen çocuk olur, bazen genç olur, bazen de yaşlı olur."

ŞEHİTLER ÖLMEZ

"Vahşi bir arzuyla sahiplerine hizmet eden hainlerin taşıdığı duygularla hareket ediyorlar ve sivil vatandaşlarımızı, askerlerimizi, öldürüyorlar. Biz yaptığımız işi en iyi şekilde yaparak yaşatmanın peşinde olacağız. Cenab-ı hak bize diyor ki, 'Allah yolunda öldürülenlere asla ölüler demeyiniz'. Gerçekten aziz şehitlerimiz bizimle birlikte. Biz onları hiçbir zaman unutmamalıyız, unutmayacağız" diye konuştu.

DUALARLA AÇILDI

Konuşmaların ardından sona eren programın ardından okul bahçesinde yaptırılan ve İnegöllü şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer ile Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit düşen Eren Bülbül'ün adını taşıyan Vatan Şehitleri Çeşmesinin açılışı gerçekleştirildi.

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

Açılışta şehidimiz Hüseyin Gençler'in annesi Şekernaz ve İsmail Gençer çifti çeşmeden su içti. Bu sırada şehit annesi oğlunun resmini severek, gözyaşları döktü. Daha sonra şehit öğretmenler adına fidan dikildi. Program, helva ikramıyla son buldu.