Alınan bilgilere göre; Ş.H. isimli kadını arayan dolandırıcılar, kendilerini başkomiser olarak tanıttılar. Dolandırıcıların karakol yalanına inanan kadın evden çıkarken, dolandırıcılar bu sefer evde bulunan kadının kızı S.H.'yi telefonla aradı.

POŞETİ DOLANDIRICIYA VERDİ

Kadının kızını da aynı yöntemle kandıran dolandırıcılar, kıza evdeki ziynet eşyalarını ve paralarını bir poşete koyup şehrin merkezine getirmesini istediler.

Dolandırıcıların söylediklerine inanan kadının kızı S.H., kasadaki 7 bin TL nakit para ile 200 bin TL değerindeki özel yapım ziynet eşyalarını poşete koyup evden çıktı. Şehrin merkezine gelen genç kız, elindeki poşeti dolandırıcıya teslim etti.

Yaşanan olayın ardından dolandırıldıklarını anlayan anne ve kızı polise şikayette bulundular. Olayın ardından tahkikat başlatan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcı ile kızın buluştuğu noktalardaki güvenlik kameralarını tek tek incelediler.

OPERASYONLA YAKALANDI

Güvenlik kameralarından polis, dolandırıcılardan Ömer E.'yi (51) tespit ettiler. Bursa'nın Görükle Mahallesi'nde ikamet ettiği belirlenen şahıs, polisin operasyonuyla evinde yakalandı.

1 KİŞİ ARANIYOR

Emniyetteki sorgulamanın ardından şüpheli, adliyeye sevk edildi. Kaza yaptığı için vücudunun çeşitli yerlerinde kırıkları olan şüpheli adliyeye ambulansla getirildi.

Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, dolandırıcılık olayına karışan diğer şüpheli ise aranıyor.