Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor

AMELİYAT İLK KEZ YAPILDI
Yapılan tetkikler sonucunda böbreğinde tümör teşhisi konulan 53 yaşındaki Hanife Girgin, İnegöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.
Ekibiyle birlikte, üroloji servisinde ilk kez kapalı yöntemle operasyona imza atan Üroloji uzmanı Dr. Arif Demirbaş, genellikle üniversite veya tam teşekküllü hastanelerde yapılan operasyonun Devlet Hastanesi'nde ilk kez yapıldığını söyledi.
1 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ
Kapalı yöntemle tümörlü böbreğin çıkartıldığını belirten Demirbaş, operasyonun 1 saat 45 saat sürdüğünü aktararak,
"Normalde yaklaşık 20 santimli bir kesiyle ve üç katman tabaka kas kesilerek açık ameliyat şeklinde yapılan operasyonu, yeni bir teknikle kapalı olarak gerçekleştirdik.
Hastanın hem hastanede kalış süresini hem de çalışan hastalar için işgücü kaybını azaltan bir operasyon tekniği. İnşallah hastanemizde daha iyi ameliyatları gerçekleştirmeye devam edeceğiz."
"Ameliyatımız yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Hastanın sorunsuz şekilde ameliyattan çıkması önemliydi. Hastaya ameliyat sonrası kan vermemiz gerekmedi. Hastamız, ameliyat sonrası 2. günde taburcu edilebilir hale geldi" dedi.
KAPALI SİSTEMLE BÖBREK AMELİYATI
Hastanede kapalı sistem ameliyatlar yapıldığını ifade eden Başhekim Yardımcısı Metin Özcan ise:
"Üroloji servisinde böbrek ameliyatları açık olarak yapılmaktaydı. Yeni arkadaşlarımızın gelmesi ve tıbbi tekniklerin gelişmesiyle kapalı sistemde böbrek ameliyatı yapılmaya başlandı. Bu bizim ve hastalar açısından sevindirici bir durum.
Böylelikle hastanın konforu artıyor, ameliyat sonrası taburcu olma süresi azalıyor. Hastanemizde böyle yeniliklerin hayata geçirilmesi çok sevindirici" dedi.
Kapalı yöntem ameliyatla sağlığına kavuşan 53 yaşındaki hasta Hanife Girgin de ameliyatının sorunsuz geçtiğini belirterek, başarılı operasyona imza atan Dr. Arif Demirbaş ve ekibine teşekkür etti.