Mustafa Kemalpaşa ilçesinden İnegöl'de özel bir hastaneye sevk edilen İlhan Asa, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 4 yıl önce böbrek nakli olan Asa, o yıllarda organlarını bağışladı. Bursa ve İstanbul'daki özel hastanelerden gelen uzman Organ Nakil ekipleri, beyin ölümü gerçekleşen hastanın organlarını operasyonla aldılar. Alınan organlar 4 hastaya nakledilmek üzere hastanelere götürüldüler.

4 HASTAYA UMUT OLDU

Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Dr. Mahmut Gül yaptığı açıklamada;

"Beyin damarlarına bağlı felç olmuş ve hastanemize sevk edilmişti. Hastanemizde tedavisi süren 48 yaşındaki erkek hastamızın maalesef beyin ölümü gerçekleştirdi. Hastamız 4 yıl önce organ nakli olurken, organlarını da bağışlamıştı. Bu sabah beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organlarının nakli için hızlı bir süreç başladı. Hastamızın kalp, Karaciğer ve iki korneası nakledilmek üzere alındı. Hastamızın kalbi İstanbul'dan gelen ekip tarafından, Karaciğer ve korneaları Bursa'dan gelen ekip tarafından alındı. Vefat eden hastamız, 4 hastaya umut oldu." dedi.

Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

ORGAN BAĞIŞININ SEVABI VAR

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın eşinin kardeşi (kayın biraderi) Şahin Keser, de "Eniştem ölmeden önce Türkiye'ye örnek olacak, organ bağışında bulunmuş. Organa çok ihtiyacı olan insanlar var. Organ nakli bekleyenler için eniştemizin organları inşallah umut olur. Halkımızın bu konuda bilinçlenmesine vesile olmuşuzdur. Dinimizde organ bağışının sevabı var." diye konuştu.