Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği KBRN Bölge Koordinatörleri Yıldız Yürek Bulut ve Semra Dalyan tarafından gerçekleştirilen eğitimde, olası KBRN olaylarında hastane çalışanlarının neler yapması gerektiği gösterildi.

TEORİK EĞİTİM VERİLDİ

Keten tohumu ne işe yarar faydaları ve zararları nedir? Keten tohumu ne işe yarar faydaları ve zararları nedir?

Eğitimde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelerin savaş, kaza veya doğal afetler sonucu ortama yayılması ile etkilenen vatandaşların hastaneye geldikleri andan itibaren hastane yönetiminin alması gereken tedbirler, sağlık çalışanlarının korunma yolları ve hastaların dekontaminasyonu (arındırma) konularında teorik eğitim verildi.

Ayrıca dekontaminasyon ünitesinde sağlık çalışanlarının kullanacağı C ve D tipi koruyucu giysi ile ekipman kullanımı, hastaların yıkanmasında dikkat edilecek hususlar, kullanılacak araç ve gereçler uygulamalı olarak tanıtıldı.

SANAYİ ŞEHRİ İNEGÖL

İnegöl Devlet Hastanesi yöneticisi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, "İnegöl çeşitli fabrikaların olduğu ve aynı zaman da ana arterlerin geçtiği bir konumda. Dekontaminasyon ünitelerimiz olası KBRN olaylarına karşı göreve hazır. Bu eğitim programı ile çalışanlarımızda KBRN durumları hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz."

127 PERSONELE EĞİTİM

"3 gün süren eğitime içerisinde uzman hekimden personele kadar 127 personelimiz katıldı. KBRN durumlarında hastanemize getirilen hastalar ünitemizde dekontamine olduktan sonra tedavilerine başlanacaktır. Bu şekilde diğer kişilere bulaşma en aza indirgenecektir. Böyle bir eğitime ev sahipliği yapmaktan mutluyuz" dedi.