'Anne, bebek ve engelli' dostu unvanlarına sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi, yaptığı başarılı çalışma ve projelerle adından söz ettiriyor. Türkiye'de ilk olacak çalışmaları hayata geçirilen hastane son olarak '10 bin adımda 7 bölgeyle Türkiye'yi geziyoruz' projesini hazırladı.

Kusmak Orucu Bozar mı? Oruçlu iken kusan kişi ne yapmalı? Kusmak Orucu Bozar mı? Oruçlu iken kusan kişi ne yapmalı?

Hastanenin Ar-Ge ve İnovasyon ekibi tarafından tasarlanan ve geliştirilen proje kapsamında 7 bölgeye ayrılan hastanenin koridorları resimlerle donatıldı. 157 resmin bulunduğu koridorları dolaşan vatandaşlar, 10 bin adımla Türkiye'yi gezme fırsatı bulabilecek.

HASTANE 7 BÖLGEYE AYRILDI

Kaymakam Ali Akça'nın katılımıyla düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Hastane yöneticisi Dr. Hayrettin Göçmen, Hastaneyi 7 bölgeye ayırıp yataklı servis ile polikliniklere bölge isimlerini verdiklerini belirterek, vatandaşların hastaneden sağlık hizmeti alırken, koridordaki resimlerle Türkiye'yi gezebileceğini söyledi.

MEMLEKET HASRETİNİ GİDERİYORLAR

Göçmen, "Hastane koridorlarına astığımız fotoğrafların altında o ilin bilgileri yer alıyor. Güzel bir çalışmanın ürünü. Sağlık Bakanlığımız bu sene hareketi telkin eden bir eylem başlattı. Bu nedenle hastanemize geldiğinde tüm Türkiye'yi gezmek, görmek isteyen bir kişi 10 bin adım atmış oluyor. Bu nedenle kişilerin hareket etmesine de büyük katkı sağlıyor."

"Bizim önemsediğimiz projelerden bir tanesi. Vatandaşlarımız ve personelimiz tarafından ilgi gördü. Herkes kendi memleketinden bir takım anıları burada yaşıyor. Kendi memleketinin fotoğraflarını bulup önünde fotoğraf çektiriyor. Güzel bir sosyal hareket oldu. İnşallah halkımıza faydalı olur. Bu projenin başka hastanede olduğunu görmedik" dedi.

HASTANEDEN BAŞARILI PROJELER

Devlet Hastanesinin yaşamın içinden kesitler sunan projeler hayata geçirdiğini aktaran Kaymakam Ali Akça ise "Devlet Hastanemizin yapmış olduğu bu güzel proje sayesinde daha önce görev yaptığımız güzel bir ilçemizi de böylece anmış ve anılarımızı tazelemiş olduk. İnsanlar hastaneye sadece hastalanarak gelirler duygusunu bir kenara iten, hastaneyi hayatın merkezine taşıyan uygulamalar önemlidir."

"Bu, hastalıklara yönelik, hastalanan insanların psikolojilerini de kuvvetlendiren bir anlayışa hizmet etmektedir. Bir nevi de şifa sunmaktadır. Birçok hastalığın sebebi olarak stres söylenir. İnsanlarımız hastaneye geldiklerinde kendi hayatlarından kesitler bularak stresten uzak bir ortamla karşılaşıyorlar" diye konuştu.