KIŞ AYLARINDA HAVAMIZ DAHA KİRLİ

İnegöl hava kirliliğini en fazla hisseden şehirlerin başında geliyor. Sanayi şehri olan İnegöl'de özellikle kış aylarında hava kirliliği oranı üst seviyelere çıkıyor.

HAVA KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE HAFTASI

Aralık ayının üçüncü haftasında kutlanan 'Hava Kirliliği ile Mücadele Haftası' dolayısıyla İnegöl'ün hava kirliliği sorununu tekrar hatırlatıyoruz.

HAVA KİRLİLİĞİ SEVİYEMİZ HASSAS

Dünkü kar yağışının dahi havayı temizlediği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerinde ortaya çıktı. İnegöl'ün hava kirliliği seviyesi hassas olarak ölçüldü.

BÜYÜKŞEHİR DENETİMLERE BAŞLADI

Özellikle kış aylarında hava kirliliğinin sınır değerler üzerine çıkmasında en önemli etkenin mobilya atıklarının yakılması olduğu belirlenirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu atıkların bertarafına yönelik stratejiler belirlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi ve Starwood Orman Ürünleri San. A.Ş. İnegöl Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında;

ücretsiz olarak ulusal atık taşıma formu ile taşınacak olan mobilya atıkları, Starwood Orman Ürünleri San. A.Ş tesislerinde bertaraf edilecek.

Mobilya atıklarını ilgili şirkete vermeyip, kontrolsüz şekilde kendileri bertaraf eden veya mobilya atıklarını yakıt olarak kullananlara para cezası uygulanacak.

Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor

PARA CEZASI UYGULANACAK

İlçedeki hava kirliliğinin en aza indirilmesi hedefiyle hazırlanan protokol kapsamında, atıklarını ilgili firmaya vermeyip, kontrolsüz olarak imha eden veya atıkları konutlarda yakıt olarak kullananlara ise para cezası uygulanacak.

Bu kapsamında özellikle kış aylarında mobilya atıklarından kaynaklanan kirliliğe yol açan kişi ve kurumlara yönelik denetimler de artırılacak.