İnegöl İşletme Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, "Gelecekle ilgili hepimizin planları var. İnsanoğlu hayat boyu hayal içerisinde, kurgulama içerisindedir. Hayal güzel bir şey ama sizin hayal etme şansınız yok. Hayata atılmanız için maksimum 5 yılınız var. Bu zamanı çok iyi değerlendirmeniz ve buradan mezun olduktan sonra hayata atılmaya hazır olmanız gerekmektedir. Mezun olmadan önce hepiniz altın yaka adayısınız."

"Mezun olduktan sonra kaderiniz çizilecek. Birileri beyaz yaka, birileri mavi yaka, birileri altın yaka olacak. Belki de içinizden çok başarılı arkadaşlar çıkacak. Hangi işi yaparsanız yapın, yeter ki hedefleyin, doğru, dürüst, gerçek, yasal olduktan sonra ilerleyemeyeceğiniz hiçbir nokta yok. İnegöl ve sizlerin geleceği ile alakalı yapılabilecek ne varsa hep birlikte olacağımıza söz veriyorum" dedi.

Söyleşin konuşmacısı Sosyolog Tanzer Polat Yılmaz ise "Kariyer yolculuğuna gömlek ilikleme örneğini veririm. Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse o iş sonuna kadar yanlış gider, düzeltebilmek için başa dönmeniz gerekir. Gömlek iliklemek için yeterli vaktiniz var ama kariyerinizi sil baştan yapmak için yeterli vakte sahip olamayabiliyorsunuz. Zamanı geçtiğinde üniversiteyi tamamladıktan sonra üzerinize baskı çökünce sıkıntılar orada baş gösteriyor. İş dünyasındaki en büyük problem doğru satıştır. İş dünyasının da şuan buna ihtiyacı var. Üniversiteyi bitirdiğinizde vasıflı olduğunuzu düşünüyorsunuz ama gerekli tedbirleri almadıysanız vasıfsız işçilerden çok az farkınız oluyor."

"Her insan bir yapbozdur. Bu yapbozun parçalarından biri de akademik eğitimdir. Onun dışında birçok parça var. Toplumsal girişimcilik, STK çalışmaları, insan ilişkileri gibi. Bunları tamamlamadan tam tekamül etmiş sayılamıyorsunuz. Bizler ne yapacağız? İnsan biriktireceğiz. İlişkilerinizi doğru yönetebilirseniz yeri geldiğinde o ilişkilerinizi çevire çevire kullanabiliyorsunuz. Üniversitede okurken hayallerimizi somutlaştırmıyoruz. Sosyal bilimlerden mezun olan insan aynı zamanda her şeydir ve hiçbir şeydir. Her teknolojik gelişme beraberinde toplumsal gelişmeler getiriyor."

"İş sektöründeki beyaz yakalı, mavi yakalı ayrımı bir süre sonra iş hayatının realiteleriyle örtüşmemeye başladı. Teknoloji gelişti, teknolojiyle beraber bilgi çıktı ortaya... Bu bilgiyi alıp yönetecek çalışanlara gereksinim duyulmaya başlandı. O çalışanlarda bilgi işçileriydi, yeni kategori, altın yakalılar. İş hayatına girdiğinizde kimse elinde çiçeklerle size bilgiyi vermek için beklemiyor, saklamaya çalışanlar var, kişisel kaygıları olanlar var... İş hayatına girdiğinizde önce sabretmelisiniz, ardından o bilgiye nasıl ulaşabileceğinizin yollarını araştırmalısınız" diye konuştu.

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?