İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP İnegöl ilçe teşkilatını ziyaret etti.

HANGİ ÜLKE İLE İYİYİZ?

İrgil yaptığı konuşmada; "Çok önemli bir süreçteyiz. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından birine geldi. Bununla ilgili büyük mücadele veriliyor. 15 yıldır partinin bütün etkinliklerinde görev almış olmama rağmen ilk kez sahada hem partililerin hem parti dışındaki cumhuriyet ve vatanseverlerin, Atatürk ve Kuvayi Milliye ruhuna sahip olan ve bu vefa duygusuyla buna sahip çıkan insanları büyük bir şevk ve inançla sahada görüyorum. Bu bir parti meselesi değil diyerek herkes gönlünce bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu seferki konuda gençleri yakından ilgilendiren tarihsel bir değişimle karşı karşıyayız. Ülkenin yaygın medyası bunu eşit bir şekilde vermediği için toplumdan kaçırıyorlar. 2 ay boyunca komisyon ve mecliste konuşulan birçok detay toplumun gözünden kaçırıldı. Evet'i savunabilecekleri için anlatabilecekleri bir şey olmadığı için tek söyledikleri şey; 'Güçlü Türkiye'. 15 yıldır tek başına her yetkiye sahip olan bu iktidar Türkiye'yi güçlü kılmadıysa bundan sonra nasıl kılacak? Daha da güçlü olacağız diyorlar, hani en güçlüydük. Daha iyi ilişkilerimiz olacak diyorlar, hangi ilişkiler? Şuan Azerbaycan dışında hangi ülke ile iyiyiz? Bütün dünya ülkeleri ile sıfır sorun derken sırf sorun haline geldik" dedi.

2010'DA UYARDIK, DİNLEMEDİNİZ

"2010 referandumunda insanlarımızı uyardık, evet derseniz bu ülkenin başına çorap örecekler, evet derseniz en çok evet diyenler üzülecek dedik. Evet diyenler şimdi bin pişman" diyen İrgil; "Yargıyı ele geçirecekler dedik, bu muhalefet yalan söylüyor, vatana ihanet ediyorlar, teröristler dediler. Kim terörist çıktı? 2010 referandumundan sonra yargıdaki değişiklikle hakimler ve savcılar kuruluna yerleştirdikleri adamlar terörist çıktı. Biz haklı çıktık. Ergenekon... Yapmayın, vatansever askerleri tutuklamayın dedik, o günün Başbakanı; 'Bırakın bu işleri ben bu işin savcısıyım, siz bilmiyorsunuz bunlar vatan haini' dedi. Ne oldu? Kusura bakmayın, haklıymışsınız, bizi kandırmışlar dedi. Balyoz... Yapmayın, bu kumpas dedik. Yalan söylüyor muhalefete inanmayın dediler halkı kandırdılar yine haklı çıktık. FETÖ... Terörist bir örgüt, sızmaya çalışıyorlar örgütleniyorlar dedik bine yakın önerge verildi. Rahmetli Kamer Genç mecliste; sizin başınıza bela olacak bizim değil, sizin canınızı yakacak dedi, haklı çıktı. FETÖ Ankara'yı bombaladı. Ülkenin beka sorunu varsa 15 yıldır bu sorunu siz oluşturdunuz, iktidar oluşturdu"

DEVLET KADROLARINA YERLEŞTİRDİNİZ

"Suriye'de, Irak'ta, Güneydoğu'da beka sorunu oluşturdunuz, kutuplaşma oluşturdunuz, en önemlisi ülkenin tüm liyakat sistemini altüst ederek liyakatlı olmayan bütün insanları devlet kadrolarına yerleştirdiniz, yarısı da terörist çıktı, onlar da geldi sizi bizi bombaladı, devleti yıkmaya çalıştı. 15 yıldır ülkenin içte ve dışta canına okuyan, beka sorunu oluşturan, ülke prestijini yerle bir edenler şimdi diyorlar ki; bize tek başına iktidarı verin bakın nasıl bu ülkeyi büyüteceğiz. Yaşadıklarımızdan öğrendiğimiz bir şey var, siz bu ülke için güvenilir değilsiniz. Bu ülke için daha büyük felaketlere yol açacaksınız. Bu ülke çocuklar Elbab'da şehit olurken ülke içerisinde 3,5-4 milyon Suriyelinin girmesine izin verdiniz. Bunlar için tampon bölge oluşturup düzen oluşturulması söylenmişti. Hiçbiri dinlenmedi ve sonuç olarak şuan ülke içerisinde 3,5-4 milyon Suriyeli her yere dağıldı, kimin nerede olduğu net değil, gelecekte ne olacağı belli değil. Ülke büyük bir kargaşa ve kaos içerisinde. Ülkeyi siyasal, sosyal ve hukuksal açıdan çökerttiniz. Şimdi de ekonomik açıdan büyük bir çöküntüye gittiği için ülkenin tüm varlıklarına el koyup varlık fonuna devrettiniz, bunu da 3-5 liyakatsız adamın eline verdiniz" şeklinde konuştu.

BEYAZ BİR SAYFA AÇILACAK

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, şöyle devam etti: "Türk halkını uyarıyoruz. Hayır derseniz bunların kibirleri kırılacaktır, beyaz bir sayfa açılacaktır ama evet dersek bugünden itibaren Batı'nın ve Avrupa'nın oyununa düşmüş olacağız. Bu bir oyun. Özbekistan'dan başladılar, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan şimdi de Türkiye'ye geldi sıra. Yugoslavya gibi 5-6'ya bölmek istiyorlar. Örnekler önümüzde, yaşanmışlıklardan ders almamız lazım. Başkanlık sistemine geçen ülkelerde Kaddafi'si, Mübarek'i, Saddam'ı önce tek adama döndürdüler sonra canlarına okudular. Onların elleri ile ülkeleri rehin alıp sonra ülkelerin mahvolmasına neden oldular. Azerbaycan geçen sene başkanlık sistemine geçiyordu, Azeri halkı aynı tedirginlikleri yaşadı, ailece ülkeyi ele geçirecekler dendiğinde olur mu öyle şey denildi. Al işte, karısını başkan yardımcısı yaptı. Türkmenistan'da adam oğlunu parlamentoya soktu. Bizde diyorlar ki öyle şey olur mu? Güzel kardeşim, damadını Bakan yaptığına inanıyorsun da niye ailesini yapacağına inanmıyorsun. Damadın ne liyakatı var da Bakan. Halkımızı bir kez daha kendi varlığına, değerlerine, egemenliğine sahip çıkması için uyarıyoruz. Bu milletin atalarından devraldığı egemenliğe sahip çıkacağına inanıyoruz. 1920'de 1923'te bu millet saraydan emaneti alıp egemenliği meclise getirdi. Şimdi yıllar sonra bunu alıp tekrar saraya, bir adama teslim etmeyecektir. Bugün Tayyip Erdoğan ya da bir başkası, yarın kimin geleceği belli mi? İnanıyoruz ki Cumhuriyeti bu millet kurdu, bu millet yaşatacaktır."