HAYVANLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 2 veteriner hekim ve 6 yardımcı personel ile hizmet verdiklerini aktaran Başkan Aktaş,
"Şuan hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini 29 Aralık 2007 tarihinde hizmete açmıştık. Kurulduğu ilk günden itibaren sokak hayvanlarına ve sahipleri tarafından terk edilen hayvanlara ev sahipliği yaptı."


2 BİN 320 ŞİKAYET
"Veteriner Müdürlüğümüz 2016 yılı içerisinde 998 adet Belsis (Belediye Bilgi Sistemi), 9 adet Bimer (Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden olmak üzere Hayvan Barınağımıza telefon ile gelen şikayetlerle birlikte toplamda 2 bin 320 şikayeti ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmuştur" dedi.
220 SAHİPLENDİRME
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 2016 yılında 264 kedi ve köpeğin kısırlaştırılarak aşılarının yapıldığını, küpe ve çip takılarak alındıkları ortama bırakıldıklarını belirten Başkan Aktaş,
"178 köpek ve 42 kedi sahiplendirildi. Sahiplendirme konusunda Hayvan sever derneklerimizle özellikle Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ile irtibat halindeyiz."
"Merkezimizde 135 can dostuna ilk müdahale tarzında tedavi ve 32'sine de yumuşak doku ve ortopedi ameliyatı gerçekleştirildi. Ayrıca yabani hayvanlara da merkezimiz kucağını açmaktadır. Bu manada şimdiye kadar Leylek, Kartal başta olmak üzere Çakal, Ayı, Su Kuşu vb. yabani hayvanların her türlü tedavisini de gerçekleştirdik."
"Can dostlarımızın her zaman yanlarında olmak için uğraş veriyoruz. Sokak kedilerimiz için hazırladığımız 'Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi'ni Kültür Park içerisinde hayata geçirerek vatandaşlarımızın kedilerin yaşamlarını farklı bir pencereden görmelerini ve kediler ile insanlar arasındaki bağı kuvvetlendirmek istedik.
Ayrıca şehrimizin 3 ayrı noktasına yerleştirdiğimiz Akıllı Geri Dönüşüm Üniteleri ile hem sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarını karşılamayı hem de geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
YABAN HAYVANLARI YALNIZ DEĞİL
Kış günlerde doğada bulunan yaban hayvanları yalnız bırakmayarak onlar için doğaya yiyecek bıraktıklarını aktaran Başkan Aktaş,
"Yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta sıkıntı çektiklerini göz ardı etmeyerek, hayvan dostlarımızın yaşamlarını idame etmeleri adına doğaya yiyecek bırakıyoruz. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlarda can taşıyor.
Bizlerde bu konuda duyarlı bireyler olarak özellikle doğada yaşayan yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakarak onlara bir nebzede olsa yardımcı oluyoruz."
YENİ HAYVAN BARINAĞI
"Doğada yaşayan hayvanlar için İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü, İnegöl Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği(İDOHA)'ya katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum."
"Yaklaşık 40 dönüm üzerine kurulacak toplam 1171 metrekare inşaat alanına sahip ve İdari bina, hayvan hastanesi, at bakım evi, kedi evi, köpek bakım evi ve yavrulu hayvan bakım evi bölümlerinden oluşacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Can Dostlarımız için sıcak bir yuva olacak.
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi