HEDEF: FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Program ile ilgili bir açıklama yapan sokak hayvanları koruma Çalışma grubu başkanı: " Bugün burada bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hep kovalanan, horlanan ama bizim bir parçamız olan sokak hayvanlarını gündeme getirmek istedik.

Mamanı al ve gel adını verdiğimiz konserimize ilginizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mama hediyesi dışında katkı sağlamak isteyen siz kıymetli dostlarımızın maddi yardımlarını yine birlikte mama alarak şehir içindeki ve şehir dışındaki can dostlarımıza ulaştıracağız. Çünkü bizleri bekleyen o kadar çok dostlarımız var ki" dedi.

ONLAR GÜVEN İÇİNDE YAŞAMALI

Programda bir konuşma yapan kent konseyi başkanı Haydar Cerrah:

"Öncelik Şebnem hanıma, konser veren genç kardeşlerime ve AVM yetkililerine çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Unutmayalım ki yeryüzünde yaşayan bütün canlıların güvenliği biz insanlara emanettir. Çiçekler de, böceklerde, hayvanlarda güven için de yaşamalıdırlar. Sevgi ve merhamet duygularını yitiren insanlar, ülkemizi ve dünyayı yaşanmaz hale getirmek istiyorlar.

Müslüman bir ülkede, hayvanların açlık ve suçsuzluk çekmesi utanç olarak bize yeter. Bir taraftan çocuklarımızın sofrasını düşünürken ayni anda bize emanet olan hayvanlarında su ve yemek ihtiyaçlarını düşünmek gerekir. Vicdan da, inanç da, insanlık ta bunu gerektirir. Bu konuda herkesin daha sorumlu ve duyarlı olması gerekir." dedi.

ÖRNEK BİR BAKIM MERKEZİMİZ VAR

İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler

Belediye başkanı Alper Taban da konuşmasında:

" Pazar gününü piknik yapmak ve eğlenmek yerine böyle anlamlı bir program yaparak farkındalık oluşturan kent konseyimizin kıymetli üyelerini ve katılan siz hayvan severleri tebrik ediyorum. İyiki varsınız.

İnegöl belediyesi olarak Halhalca köyü mevkiinde yaptığımız modern hayvan barınağıyla bizlerde bu konuda sorumlu ve duyarlı davranıyoruz. Mutlaka barınağı gezmenizi tavsiye ediyorum.

Açık bakım servisi, ameliyat odaları ve beslenme odalarıyla gerçekten çok özel bir çalışma yapıyoruz. Bu ülkenin bütün canlıları bizim için kıymetlidir ve bize emanettir." Dedi.

18.00 da başlayan konser bir saat sürdü ve hiç bir olay olmadan sona erdi.