Yaptığı programlar ile işinin erbabı olduğunu her zaman kanıtlayan ve kişiliği, engin görüşleri ve mizahi üslubuyla ülke insanının gönlünde taht kuran Bekir Develi, İnegöl Belediyesinin kültür sanat sezonu açılışında Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde İnegöllüler ile buluştu.

Sadaka dediğin böyle olur, 600 kişinin elektrik borcunu ödedi Sadaka dediğin böyle olur, 600 kişinin elektrik borcunu ödedi

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği stand-up gösterisine İlçe Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Ak parti yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, Eşref Yiğit ve Gülhan Şahin, belediye meclis üyeleri de katılım gösterdi. Kah güldüren kah düşündüren bir gösteriye imza atan Bekir Develi izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

İZLEYİCİLER KAH GÜLDÜ KAH DÜŞÜNDÜ

"Şol gökleri kaldıranın, donatarak dolduranın, Ol! Deyince olduranın, Doksan dokuz" adı dizelerle başladığı programda Bekir develi, gösteriyi izlemeye gelen İnegöllülere unutulmaz bir akşam yaşattı. Stand-up gösterisinde kah güldüren, kah düşündüren olayları izleyiciye aktaran Bekir Develi, İnegöllüleri gösterisine dahil etmeyi de unutmadı.

Bekir Develi İnegöl'de daha önce programlar vesilesiyle birçok defa geldiğini ve her zaman güzel duygularla bu kadim şehirden ayrıldığını belirttiği programında, gelen izleyicilere yaşadığı ve ilginç gördüğü anılarından bahsetmeyi de ihmal etmedi. Develi programında, "Beni biliyorsunuz televizyon ekranlarından tanıyorsunuz. Özellikle iftar programlarından. Bazen izleyicilerim beni yolda gördüğünde 'Abi seni ekranda görünce ister istemez ezan ne zaman okunacak diye hemen saatime bakmak geliyor' diyorlar. Ayrıca bazen izleyicilerimden bana mektuplar gelir. Bu mektuplardan biri de hale isminde Sivaslı bir yavrumuzun bana gönderdiği mektuptu. Mektupta, 'Bekir abi benim adım Hale. Bugün ilk defa orucumu tutacağım. Allah rızası için bugün Sivas için ezanı biraz daha erken okutabilir misiniz?' diyordu. İşte bu akşam sizlere böyle ilginç anekdotlarla dolu bir program icra edeceğim" şeklinde konuştu.

ÖZGÜVENİ YÜKSEK BİR MİLLETİZ

Yurtdışına çıktığında başından geçen ilginç ve bir o kadar da tuhaf olan olaylara da değinen Develi, "Özellikle yabancı dil bilmememize rağmen gittiğimiz ülkelerde karşı tarafla anlaşmak için nasıl mücadele ettiğimizi, el ve mimik hareketleriyle nasıl anlaştığımızı görünce bizlerin ne kadar özgüveni yüksek bir millet olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. Bir keresinde İngiltere'ye giderken uçakta Ömer hocamız bana bir şey sordu. 'Bekirciğim, İngilizce bildiğimi tek kelime var onun da telaffuzundan emin değilim. Hangisi o hocam dedim. Hello dedi.Hello mu Helo mu dedi. Bende Hello' dedim. Ve ben kendisini bu bildiği tek kelime ile havaalanında bir kişiye yol tarif ederken gördüm. Böyle bir özgüven olamaz" dedi.

HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKIZ

Türkiye'de farklı yerlerde çıktığı programlarda başından geçen ilginç olaylara da değinen başarılı sunucu Develi, "Bir keresinde Dursun Ali Erzincanlı abimizle Şanlıurfa'ya iftar programı için gittik. Yoğun bir tempo içerisinde bulunurken teravih namazına yetişebilir miyiz diye düşünürken, urfalı bir arkadaş abi teravih mi sıkıtı değil burada bizim bir camiimiz var. Burada camii imamız hızlı bir şekilde 13 dakikada hepsini bitiriyor. İnanmadık gittik ne görelim küçük bir yer olmasına rağmen cemaat taşmış vaziyette ve o kadar hızlı namaz kıldırıyor ki, sokağa taşan cemaat kıyamda, içerdekiler rükuda, birinci saftakiler son oturuşta, imam selam vermiş vaziyette. Gerçekten bizler şahsına münhasır bir milletiz. İçimizdeki bu farklılıklar her daim olsun inşallah. Bizler, her şeyi ile güzelliğe ve en iyisine layık olan bir ülkeyiz" dedi.

Program sırasında kısa videolarla eski gösterilerinden kesitler sunan Develi'nin, gündelik yaşamda göze çarpan ve ilginç gördüğü olayları mizahi bir dille anlattığı gösterisi İnegöllü sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Fatiha okunmasıyla biten stand-up gösterisi sonrası sahneye çıkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöllüleri bazen güldüren bazen de düşündüren böylesi unutulmaz bir geceye imza atan Bekir Develi'ye günün anısına İnegöl'ün değerlerini içinde barındıran bir tablo hediye etti.