İnegöl Belediyesinin çocukların boş vakitlerini değerlendirmesi ve yeteneklerini keşfetmesi adına düzenlemiş olduğu kurslardan biri olan Çocuk Resim Atölyesi yaz kursu geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Öğrencilerin kursta yapmış oldukları çalışmalar bugün Kent Müzesi Sergi Salonunda yapılan törenle izlenime sunuldu.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE HİZMET

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, şehir dışında olması sebebiyle programa katılamayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın selamlarını ileterek; "Her bir köşesinde ayrı bir değerimizin anlatıldığı, duvarları tarih kokan bu güzel mekanda yine güzel ve anlamlı bir sergi ile karşınızdayız. Bilindiği üzere İnegöl Belediyemiz rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra hayata geçirdiği kültür sanat faaliyetleriyle sosyal belediyeciliği 7'den 70'e toplumumuzun tüm katmanlarına yayan bir belediye. Sanatın her alanıyla ilgili etkinliklere ev sahipliği yaparak ilçemizde farklı sanat dallarının hem icra edilmesine hem de yayılmasına öncülük etmeye gayret gösteren bir belediyecilik anlayışıyla çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Sözde değil özde hizmetleriyle her zaman vatandaşının yanında olan belediyemiz özellikle son yıllarda geleceğimiz olan çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını gözle görülür seviyede arttırmıştır" dedi.

TEKNOLOJİ ÇOCUKLARA ZARAR VERİYOR

Aynı zamanda bir eğitimci olan Başkan Vekili Kara konuşmasında teknolojinin zararlarına değinerek şunları söyledi: "Kıymetli misafirler hepimizin bildiği üzere günümüzde çocuklarımızı, gençlerimizi kullanım dozuna göre nimet ya da illet diyeceğimiz teknoloji denen alışkanlık adeta esir almış vaziyette. Hatta artık literatürde teknoloji bağımlılığı diye bir kavram oluştu. Daha da vahimi şu an klinik tedavi gerektiren bir hastalık durumunda. Bizler çocuklarımızı rabbimizin birer emaneti olarak görüyor ve o bilinçle evlatlarımızı yetiştirmeye gayret ediyoruz. Kendi evlatlarımız bizim için ne kadar değerliyse elbette ilçemizde yaşayan çocuklarımızda bizim için önemli ve değerlidir. Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak, onlara kendi yeteneklerini keşfedecekleri fırsatlar oluşturmak, çocuklarımıza daha güzel, daha aydınlık bir gelecek hazırlamak adına canla başla çalışmaya devam ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu hassasiyet ve düsturla geleceğimiz olan evlatlarımızın daha mutlu yarınları için gerek eğitim yatırımları gerekse sosyal, kültürel ve spor yatırımları yapıyoruz.

EĞİTİM YATIRIMLARINA DEVAM

Konuşmasında İnegöl Belediyesinin eğitime yaptığı yatırımlara da değinen Kara; "Belediyemiz arsa tahsisi, okullarda çevre düzenlemeleri, spor salonu inşaları, futbol sahası düzenlemeleri, okullarımıza laboratuvarlar, kütüphaneler kurmak, kırtasiye yardımları, spor malzemesi destekleri gibi pek çok kalemde eğitim kurumlarımıza destek vermektedir. Ayrıca bunun yanı sıra bilgi kültür evlerimiz, çocuk sanat atölyemiz, yaz ve kış spor okullarımız, enstrüman kurslarımız da yine çocuklarımızın, gençlerimizin okuldan arda kalan zamanlarında faydalanmaları kendilerine yeni hobiler edinmelerini sağlamak amacıyla hizmet vermektedir" dedi.

SERGİNİN MİMARLARI ÇOCUKLAR

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

"Bugün sergimizin mimarları olan çocuklarımız kurslarımızda temellerinin atıldığı bu yeteneklerini devam ettirerek belki geleceğimizin ressamları, mimarları, tasarımcıları olacak çocuklarımızdır" diyen Kara, 2016/2017 eğitim yılı yaz dönemi çocuk resim atölyesinde 7 ile 15 yaş aralığında 90 öğrencinin kurslardan faydalanarak temel sanat ve temel desen eğitimi aldığını belirtti. Kara, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen kurs eğitmenleri Nevin Zilcigil ve Elif Serbest'e teşekkür ederken yetenekleriyle serginin mimarı olan çocukları tebrik etmeyi de ihmal etmedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılışta kurdeleyi minik ressamlar kesti. Eserlerin incelenmesinin ardından çektirilen hatıra fotoğrafıyla program sona erdi.

8 metreden oluşan 3 ayrı eser ve 25 bireysel portre ve perspektif çalışmasının yer aldığı "Renklerle El Ele" resim sergisi 19 Eylül tarihine kadar Kent Müzesi Sergi Salonunda izlenime açık olacak.