2017-2018 eğitim öğretim yılı 'Okul Güvenliği Toplantısı', Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kaymakam Ali Akça başkanlığında, düzenlenen toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, emniyet ve jandarma personeli, muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ile servis taşımacılığı yapan firma temsilcileri katıldı.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR EĞİTİM OLSUN

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Ali Akça, "Yarının Türkiye'sini yönetecek ve şekillendirecek olan çocuklarımız. Bizim ana gayelerimizden biri evlatlarımızı yarınlara daha iyi nasıl hazırlayabiliriyiz. Bunun içinde elimizde ki tek araç eğitim. 2017-2018 eğitim öğretim yılı yakın zamanda başladı. Eğitim öğretim yılının daha sağlıklı olabilmesi, şekillenebilmesi açısından, kurumsal anlamda yapmamız gerekenler, muhtarlarımız açısından yapmamız gerekenleri tartışacağımız geniş kapsamlı bir toplantı düzenledik" dedi.

ÇALIŞANLARA GÜVENLİK SORUŞTURMASI

İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, Tüm okullarda kantinciler ve çalışanların güvenlik soruşturmaları yapıldığını belirterek, çocukların huzur içinde eğitim görmelerini sağlamak için her okula polis zimmetlendiğini aktardı.

169 ŞAHIS SORGULANDI

Yeni eğitim öğretim yılında okullar çevresinde başıboş gezen kişilere yönelik denetimler yapıldığını ifade eden Araali, "İlçemizde okulların açık olduğu dönemlerde çocukların korunmasına yönelik denetim uygulamaları çerçevesinde; parklar, umuma açık yerler ve internet kafeler denetlenmektedir."

"Okul giriş-çıkış saatlerinde ekipler görev alarak öğrencilerin güvenli bir şekilde giriş çıkışı yapılması sağlanmakta. 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlangıcından bugüne kadar yapılan denetimlerde 169 şahıs sorgulanmış, aranan bir şahıs yakalanmış, 1 şahsa da adli-idari işlem yapılmıştır."

OKUL ÇEVRELERİ TEMİZLENİYOR

"Okul çevrelerinde bulunan yabancı şahıslar için okul irtibat görevlileri belirlenmiş olup her hangi olası bir durumda okullarda bulunan görevliler okuldan sorumlu polislere veya 155 Polis hattına bilgi verilmesi uygun olacak. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 30, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 14, 2017-2018 eğitim öğretim yılında ise 9 kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanununun maddelerinden idari yaptırım uygulandı" diye konuştu.

GÜVENLİK SORUŞTURMALARI YAPILDI

Kantinci, çaycı ve servis personellerinin güvenlik soruşturmasının yapıldığını aktaran Araali, "Okullarda ve okul çevrelerinde öğrencileri suçtan ve şiddetten korumaya yönelik alınacak önlemler çerçevesinde; geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde okul servis araçlarının plaka bilgileri, servis şoförleri ve kantin işletmecisi ile çalışanlarının GBT kayıtlarına bakıldı. Böylece güvenli bir eğitim öğretim hedeflenmiştir. Aynı şekilde 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde de çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

78 OKULA POLİS

Polis sorumluluğunda bulunan 78 okula emniyet personeli görevlendirildiğini belirten Emniyet Müdürü İlhami Araali şöyle devam etti; "İlçemiz polis sorumluluk bölgesinde bulunan 78 okulda 43 bin 061 öğrenci eğitim görüyor. Okullarımız meydana gelen olaylar itibariyle 1. 2.ve 3. derece riskli, risksiz olarak değerlendirilmiştir. Ayrıca 78 okula emniyet personeli görevlendirilmiştir."

93 OKULDA GÜVENLİK KAMERASI

93 okulda güvenlik kameralarının bulunduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "İmkanlar dahilinde, okullarımıza güvenlik kameraları ve alarm sistemleri kurduruyoruz. 110 müdürlük altında, 93 okulumuzda güvenlik kamera sistemimiz kuruludur. Hedefimiz kalan 17 okulda kamera sistemine kavuşturmak."

İSTEK VE TALEPLER

"Biz aynı zamanda gençlerimizin bağımlılığa düşmemeleri için okullarımızda yoğun bir program uyguluyoruz. Sizlerin de destek ve katkılarıyla gençlerimizi bu illete düşürmemeye çalışalım. Bazı bölgelerimizde öğrenci yoğunluğu yaşanmaktadır. Gece saatlerinde okul bahçelerinde ilgisiz kişilerin bulunmasının önüne geçilmesi."

"Özel servis araçlarının daha sıkı denetlenmesi. Sokak aydınlatmaların ve okul bahçelerindeki gece aydınlatmalarının arttırılması. Servislere güvenlik kamerası takılması ve okul girişlerine hız kesici kasislerin ve dubaların konulması. Özdilek Metal Sanayi Kavşağına üst veya altgeçit yapılması. Özdilek ve Kozluca altgeçitlerinin aydınlatma bakımlarının yapılması. Okullar bölgesinde ki güvenlik tedbirlerin arttırılması. Kültür Parkın kontrol ve denetimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması" dedi.

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor