Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek gönülden bağlı olduğumuz bu şehre hizmet ediyoruz diyen Başkan Aktaş,

"İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde sınır tanımıyoruz. Bu şehrin insanı bizim için ne kadar kıymetliyse, çiçeği de, böceği de, sokak köpeği de o kadar kıymetli. Hayvan dostu bir belediye olarak, her şey Can Dostlarımız düsturuyla hareket ederek onların her türlü ihtiyacını gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAPILANLAR

İnegöl Belediyesi olarak bu güne kadar sokak hayvanlara yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aktaş,

"Sokak hayvanlarımıza yönelik şehir merkezindeki suluk ve Akılı geri dönüşüm üniteleri, şehrin dışına yerleştirdiğimiz beslenme odakları, hayvan barınağımızda verdiğimiz aşılama, kısırlaştırma, tedavi ve bakım işlemleri, sokak kedileri için hazırladığımız ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan pisi bahçe kedi yaşam merkezi, şehrin farklı noktalarına yerleştirdiğimiz kedi, köpek ve kuş evleri olmak üzere birçok projeyi hayata geçirerek sokak hayvanlarını koruyucu projeler ve hizmetler yapma peşindeyiz.

Ayrıca sokak hayvanlarımıza daha modern bir yer kazandırmak ve can dostlarımıza daha kaliteli bir hizmet vermek adına inşaat çalışmalarında sona geldiğimiz Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizin de yakında açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

"CAN DOSTLARIMIZA ŞEFKAT ELİ UZATIYORUZ"

Sıcak ve bunaltıcı havaların hüküm sürdüğü bugünlerde sokak hayvanlarımız için şehrin farklı noktalarında yerleştirdiğimiz hayvan sulukları ve akılı geri dönüşüm ünitelerinin temizliğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Aktaş,

"Bu sıcak günlerde can dostlarımıza bir şefkat eli uzatarak onların doğal yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmelerinin uğraşı içerisindeyiz.

Hizmet şiarımızda hiçbir canlıyı ötelemeden, herkesi kucaklayarak sevginin hakim olduğu, kardeşlik duygularının bizi çepeçevre sarmaladığı bir şehir olgusu var.

Şunu da söylemek isterim ki can dostlarımız için temizliğini ve bakımını yaptığımız hayvan sulukları ve akıllı geri dönüşüm ünitelerine lütfen sahip çıkalım. Bunların kirletilmemesini ve işlevi dışında farklı materyallerin buralara atılmamasını özellikle ilçe halkımızdan istirham ediyoruz."

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Aktaş son olarak,

"Sıcakların iyiden iyiye kendini gösterdiği bugünlerde halkımızdan can dostlarımıza karşı duyarlılık göstermelerini de rica ediyoruz. Kapımızın önüne, balkon kenarlarına ve pencere önlerine bir kap su ve biraz yemek bırakmak, bu merhameti göstermek hem insani olarak hem de dini inancımıza göre Allah katında önem arz eden bir durum olduğunu unutmayalım" şeklinde konuştu.