CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı
Konu ile ilgili alınan Genel Merkez kararının ardından bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü: “Ülkemiz önemli bir seçimin arefesindedir. Öncelikle 10 Ağustos tarihinde ilk tur oylaması yapılacak seçimlerin ülkemize, milletimize, İslam Âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Genel Merkezimiz, bu önemli seçimin öncesinde gerek İnegölde gerekse tüm Türkiye sathında gerçekten çok titiz bir çalışma yürütmüştür. Teşkilatımızın bütün kademeleriyle geniş istişare toplantıları yapılmıştır. Bununla da yetinilmemiş, tabanımızın temayülünü en sağlıklı şekilde görebilmek için, cumhurbaşkanı adaylarına yönelik özel anketler yaptırılmıştır. Tüm bu süreçte, Genel Merkezimiz bütün adayları Milli Görüş ilkeleri açısından bir kuyumcu hassasiyetiyle değerlendirdi” dedi.

DEMOKRATİK HAK GASP EDİLDİ
Ortaya çıkan sonuca göre 10 Ağustos tarihinde yapılacak oylamada alınacak tavır ile ilgili Genel Merkezin nihai bir karara vardığını anımsatan Sütçü: “Ancak bu kararımızı açıklamadan önce bazı hususların altını çizmekte fayda görüyoruz. Bilindiği gibi bir kimsenin cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için en az yirmi milletvekilinin imzasına ihtiyaç vardır. Bu durumda halk, seçilmişlerin seçtiğini seçmek zorunda bırakılmaktadır. Yani “asıllar” “vekillerin” adaylarını seçmek mecburiyetindedir. Kısacası; Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini söyleyebilmek için, milletvekillerinin yanı sıra halka ve sivil toplum kuruluşlarına da, örneğin, ellibin, yüzbin imza ile aday belirleme hakkının verilmesi gerekirdi. Bu hakkın halktan esirgenmesi demokrasi bakımından kabul edilemez bir durumdur. Halkın demokratik bir hakkının gasp edilmesi anlamına gelir. Unutmayalım ki Mısır’da darbecisi Sisi bile halkın imzası ile cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterilmiştir” ifadelerini kullandı.

1.TURDA ADAY GÖSTERMEK İSTERDİK
“Öte yandan seçime girme hakkı kazanan, ancak yirmi milletvekilinden imza alamadığı için cumhurbaşkanlığına aday gösterme hakkı elinden alınan siyasi partilerin durumunu demokrasi bakımından izah edebilmek kanaatimizce mümkün değildir” diyen Sütçü, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Örneğin biz, Saadet Partisi olarak en azından birinci turda kendi adayımızı göstermek isterdik. Ancak önümüze konulan engel ve sınırlamalar yüzünden bunu gerçekleştiremedik. Türkiye’nin son 50 yıllık dönüşümünde etkili olmuş, ülkemizin en köklü ve dinamik hareketinin aday gösterememiş olması bu hukuksuz ve millet iradesini yok sayan tavrın somut bir göstergesidir. Bu noktada “Siz de çalışıp yirmi milletvekili çıkarsaydınız” denebilir. Böyle diyenlere, fikirle, projeyle karşımıza çıkamayanların, sandıkta bizi yenemeyenlerin, darbelerle, zorbalıkla, dört defa yolumuzu kestiklerini hatırlatmak isteriz”
ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR
“İleride yapılacak yeni bir düzenlemeyle, hem seçime girme hakkı kazanmış olan siyasi partilere, hem de belli miktardaki imza ile halka, Cumhurbaşkanlığı için aday gösterme hakkının tanınması en öncelikli temennimizdir. Adaylara gelince; hepinizin bildiği gibi biz Milli Görüş hareketi olarak en başından beri “isimlerin değil ilkelerin” üzerinde durduk. “Kim cumhurbaşkanı olmalı"” sorusundan daha önemli olanın, “Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı"” sorusu olduğunu savunduk. Çünkü Türkiye’de “isim değişikliğine” değil “zihniyet değişikliğine” ihtiyaç vardır”

AB DEĞİL İSLAM BİRLİĞİ
“Eğer bir cumhurbaşkanı, faize dayalı sömürü sistemini savunuyorsa, “Reel politik” diyerek küresel egemenlere teslim olmuşsa, İslam dünyası paramparça bölünürken, hala AB’cilik, ABD’cilik yapıyorsa adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder" Bizim ilkelerimiz bellidir. Cumhurbaşkanı milli ve yerli olmalıdır. İcraatlarında hayra motor şerre fren olmalıdır. Güçlünün değil, haklının yanında yer almalıdır. Cumhurbaşkanı merhametli olmalıdır. Önce Ahlak ve Maneviyat düsturunu benimsemelidir. Cumhurbaşkanı milli, güçlü, süratli ve yaygın kalkınmadan yana olmalıdır. Sömürgeci ekonomiyi değil, Adil Düzeni savunmalıdır. Batı kulübüne girmenin değil, İslam Birliği’ni kurmanın mücadelesini vermelidir. Bütün bu kriterler çerçevesinde değerlendirildiğinde temel noktalarda her üç adayın da aslında birbirinden çok farklı olmadığı ortadadır”

YAHUDİ ÖDÜLÜNÜ İADE ET
“Örneğin, mevcut her üç adayın üçü de Batıcıdır. Oysa Irak’ı üçe bölen Batı’dır. Libya’yı paramparça eden Batı’dır. Bugün İsrail’in, Gazze’deki katliamlarına en büyük desteği veren Batı’dır. Bu Batıcı zihniyetleri yüzünden, mevcut üç adayın, Filistin konusundaki söylemleri bile özde birbirinin kopyasıdır, aynısıdır. Ses tonları farklı olsa da, söylediklerinin muhtevası birbirinin tekrarıdır. Hiçbiri, tarihin en trajik katliamları yaşanırken somut bir girişim ortaya koyamamıştır. Daha önce de ifade ettik. Mesela Biz Ekmeleddin beyin, Tayyip beye ve Selahattin beye biner lira göndererek yaptığı seçim jestini, asıl Gazze konusunda yapmasını isterdik. Yıllarca İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliğini yapmış bir isim olarak diğer İslam ülkelerini harekete geçirmek üzere somut bir girişimde bulunmasını beklerdik. Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’ın da, Ekmeleddin beyin bin lirasını iade ederek gösterdiği hassasiyeti, 2005 yılında Yahudi lobisinden aldığı “Üstün Cesaret Ödülünü” iade ederek de göstermesini beklerdik. İsrail’e doğrudan ve dolaylı bilgi aktardığı bir gerçek olan, Kürecik radar üssünü kapatmasını isterdik”

3 ADAYIN BİRBİRİNDEN FARKI YOK
“Bu süreçte tek somut öneriyi getiren, her zaman olduğu gibi yine Saadet Partisi olmuştur. Partimiz, derhal İslam ülkeleri askerlerinin yer alacağı bir “Filistin Barış Gücü” oluşturulmasını ve bu gücün, İsrail saldırılarına misliyle karşılık vermek üzere Gazze’de konuşlandırılmasını teklif etmişti. Ama mevcut adayların hiçbiri bu teklifi sahiplenmek bir yana, ağızlarına bile almaya cesaret edememişlerdir. Bütün bu ve benzeri gerçekler göstermektedir ki, her üç adayın üçünün de özde ve istikamette birbirlerinden farkı yoktur. Birbirine zıtlarmış gibi gösterilmeleri iyi kurgulanmış bir hileden ibarettir. Ayrıca cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasının vesayet rejimine son vereceği iddiası da bir kandırmacadan ibarettir. Çünkü bu Türkiye’deki asıl mesele, askeri veya bürokratik vesayet değil, asıl vesayet; Amerikan vesayetidir. Bu konuda da adayların hiç biri, “Bana ne Amerika’dan” diyebilecek ve asıl vesayete karşı koyabilecek bir niyet ve işaret gösterememiştir. İfadesi zor olsa da unutmayalım ki Türkiye’nin asıl problemi “bağımsızlık problemi”dir. Seçeneksizliği seçme zorunluluğu özgürce bir seçim olamaz. Kısacası: Bütün bu ilke ve prensipler çerçevesinde değerlendirildiğinde mevcut adaylardan hiçbiri, maalesef, Milli Görüşün hassasiyet ve beklentilerine cevap vermiyor. Çünkü söylemleri farklı gibi gözükmese de eylem ve yönleri aynıdır: Batıcıdır”

2.TURDA KARARIMIZI GÖZDEN GEÇİREBİLİRİZ
“Oy vermek onay vermektir, sorumlu olmaktır. Bizler Milli Görüş’ün ilke ve prensiplerine uygun olmadıkları için, 10 Ağustosta yapılacak oylamada, hiçbir adaya oy vermeyecek ve ileride yapacakları muhtemel yanlışların sorumluluk ve vebaline ortak olmayacağız. Eğer seçim ikinci tura kalır, adaylar da icraatlarını Aziz Milletimizin temel değerlerine, ruh köküne göre ayarlayacak olurlarsa o zaman biz de gayet tabii olarak kararımızı tekrar gözden geçiririz”