Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur?
2013 yılında tamamlanarak, hizmete açılan 750 kişilik Hüdai Cami ile 50 kişilik Kur’an Kursunun resmi açılışı önceki akşam idrak ettiğimiz Kadir Gecesinde gerçekleştirildi.

Yunus Emre Mahallesinde yaptırılan cami açılışı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katılanların Kadir Gecesini kutladı.

VATANDAŞLARA BOYKOT ÇAĞRISI
Vatandaşlara boykot çağrısında bulunan Başkan Aktaş, “İsrail ve Yahudi mallarını herkes karınca kadarınca boykot edebilir. Belediye boykot yapsın deniliyor ama belediyenin sosyal bir tesisi yok. Herkes bu tepkisini bireysel olarak ortaya koyabilir. Gün, Müslümanlara, sahip çıkma günüdür. Gerçekten bütün dünya seyirci. Hamdolsun bir Başbakanımız bir de Türkiye bu konuda tepkilerini ortaya koyuyorlar.”

BÜTÜN DÜNYA SAĞIRLAŞTI
“Bunların haricinde bütün dünya sağırlaştı. Çocuk, yaşlı ve genç demeden 600 civarında insan öldürülüyor. Gazze üstü açık hapishaneye dönüştürüldü ama bütün dünya seyirci. Mahallenin destek ve gayretleri ile güzel ve nefis cami ortaya çıkmış. Camilerden çocuk ve gençlerin istifade etmesi gerek. Camilere sahip çıkmamız ve kollamamız gerekiyor. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

RAMAZAN AYINDA TEMELİ ATILDI
Caminin temelinin 2010 yılında atıldığını bildiren Hüdai Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Alıcı ise, “2010 yılında temeli atarak, camimizin yapımına başladık. Temeli; Ramazan ayında atmıştık. 2013 yılında da camimizi tamamlayarak, ibadete açtık. Yaklaşık 1 yıldır hizmet veren camimizin bu akşam resmi açılışını yapıyoruz. İlk hizmet vermeye başladığı gün, Kadir Gecesinde hizmete açacağımızı söylemiştik. Allah nasip etti bu akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecesinde açıyoruz. Camimizin ve Kur’an Kursumuzun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camimizin toplam maliyeti yaklaşık 1 milyon TL” dedi.

300 ÖĞRENCİYE İFTAR
Konuşmaların ardından Müftü Vaizi İsmail Yıldırım’ın yapmış olduğu duanın ardından caminin açılışı gerçekleştirildi. Bu arada cami açılışı öncesi camide dini eğitim gören 300 öğrenciye iftar yemeği düzenlendi.

“CAMİLER, BİZİ ALLAH’A YAKINLAŞTIRAN MEKÂNLARDIR”
İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Camiler, bizi Allah’a yakınlaştıran mekânlardır. Camilerden ayağımızı kesmemiz gerekir. Camiyle içli dışlı, camiyle et ve tırnak misali olmamız gerekir. Allah evlatlarımızla birlikte yüz ve göz aydınlığı nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum. Böyle güzel manzarayı her yerde görmek mümkün değil. Bu güzel manzarayı unutmakta mümkün değil. Hepinizin Kadir Gecesini kutluyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL YAĞDI
Konuşmanın ardından dini eğitimlerini aksatmayan öğrenciler, ödüllendirildi. 5 ay boyunca aksatmayarak, namazlarını camide kılan 3 çocuğa bisiklet verilirken, 17’si erkek, 17’si de kız olmak üzere 34 öğrenciye de ayakkabı, başörtü ve kitap hediye edildi. Ödül töreninin ardından program sona erdi.