Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir? Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir?

HUZUR EVİ İLE ÇİMEN CAMİ AYRILIYOR
Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Huzurevi ile yanındaki Çimen Camii,Yeniceköy Mahallesi'nde İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan yeni huzurevi binasının hizmete açılmasıyla birlikte birbirinden ayrılacak.
CAMİ CEMAATİ İLE VEDALAŞTILAR
Uzun yıllar komşuluk yapan Çimen Cami ve Huzurevi, kısa bir süre sonra yaşanacak ayrılık nedeniyle Salı akşamı veda programında bir araya geldi.
Çimen Camii cemaati, huzurevinde kalan vatandaşlar için dualar ve Kuran-ı Kerim eşliğinde bir veda programı tertip etti.
"ETLE TIRNAK GİBİYİZ"
Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ve Çimen Camii İmam Hatibi Abdulcabbar Uzun ile cami cemaatinin katıldığı veda programında, duygu dolu anlar yaşandı.
40 yıllık komşuluğun son bulacağı ayrılık öncesi yapılan veda programında Çimen Cami İmam Hatibi Abdulcabbar Uzun bir konuşma yaptı. Huzur Evinin Yeniceköy Mahallesinde yapılan yeni yerine taşınacak olması nedeniyle Çimen cami ve İnegöl Müftülüğü olarak Huzurevi sakinlerine Kuran-ı Kerimlerle dualarla uğurlamak istediklerini belirten Uzun,
"Zira Huzur Evi ve Çimen Cami yıllardır yan yana etle tırnak gibi. Biz kardeş kurumuz. 40 yıldır sırt sırtayız. Her zaman iyi günümüzde kötü günümüzde birbirimize koşarız. Birçok huzurevi sakinimiz de bizim cemaatimizdendir. Yine nice Huzurevinde kalan vatandaşımız ömrünü tamamladı ve kendisini Çimen Camisinden ebedi istiratgahına uğurladık.
Biz Çimen Cami olarak bir ihtiyacımız olduğunda hemen Huzurevine koştuk, Müdürümüze koştuk. Jeneratöründen de faydalandık, muharrem ayında cemaatimize dağıtacağımız aşuremizin hazırlanmasında da yardım istedik. Buradaki yaşlılarımızın da en ufak ihtiyacında hemen koşmaya çalıştık.
Sizlerin buradan gitmesiyle cami cemaatimiz en az 10 kişi azalacak. Ama sizler adına da seviniyorum, gittiğiniz yerin hemen karşısında çok güzel bir cami var. Dolayısıyla rabbim yeni yerinizi hayırlara vesile eylesin. Bizler sizleri ziyarete geleceğiz, sizler de ara ara çıkıp gelin" dedi.
"YAŞLILAR OLMASA ALLAH'IN RAHMETİ TECELLİ ETMEZ"
İnegöl Müftüsü Kazım Güzel de Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin'e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek;
"Peygamber efendimiz de sizler gibi eli öpülesi büyüklere çok değer verir ve onların gönlünü alacak hoş latifeler edip şakalarda bulunurdu. Sizler sayesinde aslında cenabı hak bereketini, rahmetini, mağfiretini, ikramını, izzetini yeryüzüne tecelli ettiriyor. Peygamber efendimiz de yaşlılarınız olmasa Allah'ın rahmeti sizlere tecelli etmez diyor. Sizler aslında rahmet, bereket, afiyet vesilesi kimselersiniz" diye konuştu.
ÇİMEN CAMİ BİZLER İÇİN GERÇEK BİR DOST OLDU
Veda programında Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de bir konuşma yaptı. Huzurevi ile Çimen Cami arasında çok hoş bir birliktelik olduğuna dikkat çeken Şahin, "Çimen Camisi bizler için gerçek bir dost olup gerçek komşuluğu yaptılar. Huzurevi sakinlerimize sahip çıkıp onlara evlat oldular.
Buradan çıkıp gitmek bizlere de çok zor gelecek ama yıllardır binamız çok eskimişti. Bizler de sizlerin çok daha güzel ortamlarda kalmayı hak ettiğinizi düşünüyoruz. Şimdiye kadar gecikmesinin sebebi de imkanlardan dolayı idi.
Elimize imkan geçtiği anda sizleri çok daha güzel ortamlarda ağırlamanın zevkine varacağız. Bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Emekleriniz ve ince düşüncelerinden dolayı Çimen cami cemaatimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmalar sonrası program dualar, ilahiler ve Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti.