3. CAMİ OLACAK

Huzur Mahallesi'nin 3.camisi olacak Ulu Cami'nin temel atma töreni, dün Cuma namazının ardından gerçekleştirildi.

İSLAM'I YOK ETMEYE ÇALIŞTILAR

Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın;

"Bizim belki yüz içinde telafi etmemiz gereken mabetlerden birisi bu cami. 1946 yılına kadar ezanımızı Türkçeye çevirerek İslam'ı yok etmeye gayret edenler vardı. Rahmetli Menderes gelince yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'yi inancına tekrar kavuşturdu.

Ezan uluslararası İslam'ın bir simgesi. Hangi ülkede dinlerseniz dinleyin namaza çağrı olduğunu bilirsiniz. O günden sonra ülkemizde İslam'a zarar vermek için gayret ettiler. Bizim kızlarımızın okumaması için başörtü yasakları vardı.

Bu bir inanca baskıydı. Biz bunları yaşadık. Kız çocuklarımızı ikna odalarında rezil etmeye gayret ettiler. Hamd olsun bu millet hepsine dersini verdi. 3-5 ağaç için yapılacak projelere karşı çıkan topluluk vardı.

Sebepleri Türkiye'nin güçlenmesini engellemekti. Ana hedefleri İslam'ı yok etmekti. Bundan sonra diyoruz ki vesayet sistemleri bu milletin hizmetkarı olduğunu bilsinler" dedi.

HAYIR'I İZAH EDEMİYORLAR

Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat! Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat!

"Tek adamlıktan bahsediyorlar. 15 yıldır bu adamın bu millete yaptığı tek şey, bu millete her seferinde müracaat etmek" diyen Aydın;

"11 sefer gelip milletine soran bir insan diktatör olabilir mi? Diktatör bir gecede darbe yapan ordudur, partiyi kapatan Cumhuriyet başsavcısıdır. Bu yeni sistemle, yapamadığımız hizmetlerin hepsini süratli bir şekilde bitirmektir. Bir milletvekili diyor ki; evetçileri denize dökeriz.

Bir diğeri de haşa haşa, bu kadar yetki peygambere verilmez diyor. Biraz terbiyeli olun. Müslümanlara saygılı olun. Yalan dolanla bir yere gidemezsiniz. Hayır demenin ne olduğunu izah bile edemiyorlar.

Yapılan her hizmete hayır diyorlar. Bizim amacımız bu milletin yaşam standardını yükseltmek, sizin derdiniz ise bu millete zulüm etmek." ifadelerini kullandı.

ALLAH DÜŞMANLARA FIRSAT VERMESİN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise,

"Her Cuma açılışlar ve temel atmalar yapıyoruz. Şanslıyız; böyle güzel bir dinin mensubuyuz. Bayrağımız en gür şekilde dalgalanıyor. İnsanımızın eğitimine yönelik hizmetler olsun istiyoruz. Her yere tesisler yapılıyor.

Güzel bir bereket dönemi var. Allah düşmanlara fırsat vermesin. Allah bir millete birlik, beraberlik, düzen versin. Bu ibadethaneleri yapmak herkese nasip olmaz. Bunlar Allah'a kul olanlara nasip olur.

Memleketimiz devletimiz ayakta olsun ki bizlerde hep beraber ayakta olalım. Dostlarımızı sevindirelim, düşmanlarımızı üzelim inşallah" diye konuştu.

KUVVETLİ DESTEK BEKLİYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Mahallemizin 3. Camisi hayırlı uğurlu olsun. Arsasını belediye olarak tahsis ettik. Büyükşehir Belediye başkanımızın destekleri oldu.

Oluşan eksiklerle alakalı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızdan büyük destekler alacağız. Huzur mahallesinde altyapı ile alakalı bu yaz çalışmalar yapılacak. Su abonelikleri de yapılacak.

Sizlerden bu noktada elimizi güçlendiren kuvvetli bir destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Hep beraber el birliği ile hizmetlerimize devam edeceğiz"

MÜFTÜ GÜZEL'İN DUASI SONRASI HARÇ ATILDI

Temel atma törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile kalabalık mahalle sakinleri katıldı.

Konuşmaların ardından Müftü Kazım Güzel'in duasıyla birlikte sembolik olarak harç dökme töreni gerçekleştirildi.