ÖNCE JAPON BALIKLARI TEST EDİYOR
Bursa'da geçen yıl "içme suyuna lağım suları karışıyor" iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ise, kamuoyunda su konusunda yanlış bir algı oluştuğunu belirterek "Barajdan gelen su arıtma tesislerinde fiziksel ve kimyasal arıtma işlemlerinin ardından en sağlıklı şekilde şebekeye veriliyor. Baraj havzasından gelen suyun ilk önce Japon balıkları test ediyor. Bursa olarak en iyi korunan baraj havzalarına sahibiz" sözleriyle çeşmeden akan suyun sağlıklı olduğunu savunmuştu.
HERYERDE REKLAM EDİLDİ
Başkan Recep Altepe, "Bursa'da su çeşmeden içilir" kampanyası da başlatmış, kampanya ile ilgili TV-gazete, dergi ve billboardlarda reklamlar yayımlanmıştı. Tüm gelişmeler karşılık belediyenin kendi binasında çeşme sularının arıtılarak kullanıldığı ortaya çıktı.
MHP'Lİ ÜYE ORTAYA ÇIKARDI
MHP Bursa Büyükşehir Belediye meclis Üyesi Ercan Özel Bursa Büyükşehir Belediye binasında kurulan su arıtma tesisatı hakkında çok sert konuştu. Her fırsatta "Bursa'da su çeşmeden içilir" diyen Recep Altepe'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmet Binasına İstanbul'da faaliyet gösteren bir çevre firmasına su arıtma ünitesi kurdurduğunu belgeleriyle ortaya koyan Özel; "Recep Altepe, Bursa halkına; "Çeşmeden su için, çok yararlı" derken yeni Belediye Hizmet Binasına kendi ve belediye çalışanlarının sağlıklı su tüketimi için, yüz binlerce lira harcayarak, İstanbul menşeli bir firmaya otomatik tortu filtresi, ultraviyole ünite, yumuşatma filtresi, klor dozaj ve kum filtresinden oluşan tam kapasite bir su arıtma ünitesi kurdurması kabul edilemez" dedi.

Virüs ile alerji arasındaki farklar neler? Virüs ile alerji arasındaki farklar neler?

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPTI
Yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Bursa Büyükşehir Belediyesi Zafer Mahallesindeki yeni hizmet binasında; ısıtma ve soğutma santralinin ve mutfak temizleme ekipmanlarının ihtiyacı olan sertlik derecesini ayarlayabilen, cihazların kireç bağlamasına engel olmak için; projesinde olduğu üzere tam otomatik tandem su yumuşatma sistemi mevcuttur. Bu yumuşatma sistemi içme ve kullanma suyunu beslememektedir. Kaldı ki; bu yumuşatma sisteminin ürettiği sertlik derecesi düşük (0 sertliği olan) suyun gerek içme gerek kullanma suyu olarak kullanılması uygun değildir. Sonuç olarak sadece yumuşatma sisteminin içinde bulunan cihazları koruma amaçlı üretilmiş (arıtılmış) su kullanılmaktadır. Aktif çevre tarafından yüklenici vasfı ile alt yükleniciye yaptırılması bu suyun kullanılması gerek kazan gerek soğutma grubu üreticilerin tavsiyesi ve garantinin devam etmesi için zorunludur."