HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Birlik kapsamındaki tüm sektörlerde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,9'luk bir büyümeyle yaklaşık 2 milyar 68 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirten İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, "Özellikle, mobilya sektörünün çok hızlı bir giriş yaptığı yeni yılda 5 milyar dolar olarak belirlediğimiz hedefimize rahatlıkla ulaşabilecek durumdayız" dedi.

İLK BEŞ AYLIK İHRACAT VERİLERİ

Ahmet Güleç, mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörlerine ait ilk beş aylık ihracat verilerini açıkladı. Geçen yılın ilk beş ayında 1 milyar 784 milyon dolar olan ihracatlarını, bu yılın aynı döneminde 2 milyar 68 milyon dolar seviyesine ulaştırdıklarını belirten Güleç, tüm sektörlerde ihracat performansının artışına işaret ederken, özellikle mobilya sektörünün taşıyıcı rolünün altını çizdi.

GÜLEÇ: ÜLKE BAZLI ÖNEMLİ İHRACAT ARTIŞLARINA İMZA ATTIK

2018'in ilk 5 ayında geçtiğimiz senenin aynı döneminegöre pozitif bir ivme yakaladıklarına vurgu yapanGüleç, tüm sektörlerde katıldıkları küresel fuarlarda sağlanan ve UR-GE projeleri çerçevesinde tesis edilen ticari bağlantılarınihracat rakamlarına pozitif yansıdığını aktardı. Ülke bazlı önemli ihracat artışlarına imza attıklarının da altını çizen Ahmet Güleç,

"Sektörlerimiz olarak dünyanın dört bir yanında ticari varlığımızı güçlendirmeyi sürdürdük.Geleneksel olarak güçlü olduğumuz AB pazarlarının yanı sıra, özellikle Asya'da önemli artışlar gerçekleştirirken, siyasi-bölgesel gerilimler nedeniyle kapanan Rusya (%52,9), Mısır (%42,6) ve İsrail (%21,7) gibi pazarlarda da anlamlı büyüme performansları sergiledik. Diğer yandan, İspanya (%87), İtalya (%80,9), Özbekistan (%73,2), Güney Kore (%68,3), Hindistan (%66,9) ile en hızlı büyüyen pazarlarımız olurken, klasik pazarlarımız olan B. Krallık'ta (%41,6), Almanya'da (%35,3), Fransa'da (%29,1) artış sağladık. Altını çizmemiz gereken diğer büyüyen pazarlar; Romanya (%53,5), Katar (%50,6), Kuveyt (%49,5), Yunanistan (%46,6), Bulgaristan (%41,6), Azerbaycan (%23,8), Nijerya (%21,8) ve Fas (%17,9) oldu.

Sahra altı Afrika pazarlarında Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirdiğimiz girişimlerden pozitif etkilenen sektörlerin başında mobilya, kağıt ve orman ürünleri geldi. Burada da Sudan ve Gine hızla yükselen pazarlarımıza dönüştü"diyerek sözlerini sürdürdü.

Altın Alacaklar Dikkat! 25 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! 25 Nisan Güncel Altın Fiyatları

HEDEFE RAHATLIKLA ULAŞACAĞIZ

Öte yandan, kurdaki dalgalanmanın ve iç pazardaki durgunluğun üreticileri daha fazla ihracat odaklı bir yaklaşıma yönlendirdiğini aktaranİstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği BaşkanıAhmet Güleç, bu performans artışı ışığında, tüm sektörler adına yıl başında 5 milyar dolar olarak belirledikleri 2018 ihracat hedefine rahatlıkla ulaşacaklarını ekledi.