Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı
Türkiye, 10 Ağustos’ta ilk kez Cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gidecek. 11 Cumhurbaşkanını Meclis’in seçtiği ülkemizde, halk 12.Cumhurbaşkanı için oy verecek. İki turlu seçimde ilk turda 50’ye ulaşılamazsa, 24 Ağustos’ta en yüksek oy alan 2 aday yarışacak.

3 ADAY YARIŞIYOR
AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP, MHP, DSP, LDP, DP, BTP,  BBP, Devrimci Halk Partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi, DYP, Komünist Parti, Hak ve Adalet Partisi (HAP) ve Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TÜRK Parti)’nin desteklediği Ekmelettin İhsanoğlu ile Halkların Demokratik Partisinin (HDP) adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı için yarışacak 3 isim.

İNEGÖL’DE SEÇİM SÜRECİ SAKİN GEÇİYOR
Adaylar, Temmuz başından beri yoğun şekilde çalışıyorlar. Birçok yerde mitingler düzenleniyor, Çankaya’da yapacaklarını anlatıyorlar. Yerel ve genel seçimleri yoğun şekilde geçiren İnegöl ise Cumhurbaşkanı seçimlerini sakin geçiriyor. 

İHSANOĞLU İNEGÖL’DE YOK
AK Parti adayı için bilborardlar, afişler ve reklamlarla propagandasını gerçekleştirirken; özellikle CHP ve MHP’de tartışmaya sebep olan 13 partinin desteklediği Ekmelettin İhsanoğlu için çalışma yapılmaması dikkatlerden kaçmadı. İhsanoğlu’nun tek bir resmi dahi asılmadı. Özellikle CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak bilinen İhsanoğlu’na seçimin son 10 gününde destek istenip istenmeyeceği ve bu noktada nasıl bir çalışma yapılacağı bilinmiyor.