İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen '2023 Hedefinde Türkiye ve Referandum Süreci' konulu konferansta moderatörlüğü Gazeteci Süleyman Dinçer yaptı. Konferansa MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Semih Şeherli, Genç MÜSİAD Başkanı Mustafa Coşkun, yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.

100 SENEDİR 2 İMAMIZ VAR

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumdan evet çıkması halinde Türkiye'de herhangi bir rejim değişikliği olmayacağını kaydederek; "Çünkü 16 Nisan'da oylanan şey hükümet etme sistemi. Sıklıkla şikayet ettiğimiz şeyin aslında neyi değiştirmeye çalıştığımızın da göstergesi olacak. Çok uzun yıllar evvel İstanbul'da Kılıç Ali Paşa Camiinde bir Cuma namazı kılıyorduk. Cuma namazı başladı, hoca 'Allahuekber' dedi. Kısa bir süre sessizlik olur. Sübhaneke okunur ve sonra Fatiha'ya geçilir. Hoca Allahuekber dedi. Daha Sübhaneke okunması gereken sürede bir Allahuekber daha dedi. Bir daha dedi. Cemaatin yarısı rükuya gitti, yarısı ayakta kaldı. Bir Allahuekber daha dedi. Bir grup secdeye yattı. Millet ne oluyor diye namazı da bozamıyor. 6 defa peş peşe Allahuekber dedi. Namaz bozuldu. Anladık ki, önde bir meczup 'Hakkınızı helal edin. Kusura bakmayın, ben imam olmaya çok hevesliydim.' Adam ön safa geçmiş tekbir getiriyor. Milletin Cuma gitti. Ben o gün anlamıştım ki, iki tane imamla olmaz. Biri Allahuekber diyor yatıyorsun, biri Allahuekber diyor kalkıyorsun. Millet 100 senedir iki imamın tekbiriyle namaz kılmaya çalışıyor. 100 senedir hiçbir namazımız olmadı" dedi.

HÜKÜMET AYRI, DEVLET AYRI OLUR MU?

Şentürk, devletin ne olduğuna dair bir tanım yapılması gerektiğini vurgulayarak; "Bu tanım konusunda büyük kazık yedik. Bu kazığı da sadece bir yemedik. 2. Dünya savaşından sonra şekillenen bütün ülkelerin hepsi bu kazığı yedi. Bu ülkelerin hepsine şu lafı ezberlettiler; 'Hükümet ayrı bir şeydir. Devlet ayrı bir şeydir.' Ne kadar saçma. Bir Allah'ın kulu da buna itiraz etmedi. Bunu sadece 1. ve 2. Dünya savaşında sonra kurulmuş ülkelerde duyarsınız. İngiltere'de, ABD'de, Fransa'da bu cümleyi kuramazsınız. Oralarda vatandaş kime oy veriyorsa devlet odur. Ama Türkiye'de sen kime oy veriyorsa ver devlet o değildir. Devlet başka bir şeydir. Ben mesela Turgut Özal'a oy verdim. Turgut Özal seçildi. Peki neden bu adam devlet değil? O hükümet. Devlet ne? Sütunlar mı, binalar mı? O kadar büyük bir tuzak var ki, sen kime oy verirsen ver, o yetkili olamaz. Asıl yetkili biziz. O asıl biziz diyenler kim? İşte onlar vesayet yapısı. Bazen asker, bazen askerle birlikte sermaye, bazen tek başına sermaye, bazen elitler, bazen localar"

SANA NE ŞEKERDEN, BUĞDAYDAN?

"Ben hatırlıyorum, eskiden generaller televizyonlara çıkardı, 'Bu sene şeker üretimi yeterli değil, ama buğday üretimi bir fazlalık var' derdi ve bu normaldi. Bir Allah'ı kulu da 'Sen ne yapıyorsun? Sen Jandarma Genel Komutanı değil misin? Sana ne şekerden, buğdaydan, devletin siyasetinden?' diyemiyordu. Çünkü devlet başka bir şeydi. Sana öğretilen şuydu; sen kime oy verirsen ve senin yetkin yok. İlk kırmamız gereken şey bu. Bu saatten sonra ben kime oy verirsem o aynı zamanda devlet olur. Ve devletin sahibi de başka birileri olamaz. Türkan Saylan'ın kameralara yaptığı bir konuşma var. 'Asıl biziz. Sizin çok oy almanızın bir önemi yok. Menderes'te çok oy almıştı. Ne oldu bak sonu.' Devletin içinde böyle bir yapı vardı. Millet ne derse artık o olacak. Başkanlık sistemi, hızlı, manevra kabiliyeti yüksek, Batı'yla ilişkisi olmayan bu topraklara uygun en iyi yönetim biçimidir. Yeni sistemde artık devlet ve hükümet ayrı olmayacak, aradan bürokrasi kaldırılacak ve millet devlet olacak" diye konuştu.

BU MİLLET MANYAK SEÇER Mİ?

Tayyip Erdoğan sonrasında gelebilecek kişilere ilişkin yapılan yorumlara da tepki gösteren Şentürk, şöyle devam etti: "Tayyip Erdoğan'dan sonra manyağın biri gelirse ne olurmuş? Burada da iki saçmalık var. Birincisi kalben söylüyorum ki bu millet yüzde 51 oyla bir manyağı seçmez. Zaten şu anki sistem, manyak gelirse deyip adamı çalıştırmama üzerine kurulu. Şuan bir milletvekiline görevi kötüye kullanmaktan dava açabilir misiniz? Açamazsınız. Çünkü onun görev tanımı yok. Yeni sistemde 600 milletvekili olacak. Görev ve yetki tanımı olacak, kanun yapacaklar. İçinde yaşadığımız coğrafya sıradan bir coğrafya değildir. Dünya'nın en önemli coğrafyasında yaşıyoruz. Ortadoğu'nun kilidi Türkiye'dir. Siyasi geçmişimiz ve mevcut yaşadıklarımız ortada. Başkanlık sistemiyle beraber Türkiye zaten bağımsız olma noktasında önemli bir eşiğe gelmiş olacak. 200 yıldan sonra ilk defa tam manasıyla bağımsız olabileceğiz. Başkanlık sistemine geçildikten sonra önceden yaşanan koalisyonlar dönemi de kapanmış olacak. Başkanlık sistemi Erdoğan'ın ve AK Parti'nin değil, Türkiye'nin davasıdır. Yaşadığımız coğrafyanın Dünya hakimiyetine giden yol olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Türkiye'nin bağımsız bir konuma gelebilmesi için sistemin değişmesi gerekiyor"