Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, 8 Aralık tarihinde 7. Olağan Kongresini icra ettiklerini hatırlattı.

İnegöl'ün en çalışkan, en coşkulu ve en güçlü teşkilatına sahip olduklarını aktaran Eroğlu, "Yönetimimiz yeni olsa da, 50 yıllık geçmişimizden aldığımız güç ile İnegöl'ümüz için, ülkemiz için ve tüm insanlık için çalışmaya devam edeceğiz. Teşkilat olarak, bugüne kadar İnegöl'ümüzün sorunları ve çözüm yolları ile ilgili birçok çalışmalar ve açıklamalar yaptık."

ÇÖZÜM DE ÜRETİYORUZ

"Sadece eleştiren değil aynı zamanda da çözüm üreten, öneri sunan bir anlayış içerisinde olduk. Ancak yetki sahiplerinde hakim olan 'ben bilirim' anlayışının neticesinde, ne eleştirilerimiz ne de önerilerimiz dikkate alınmadı. Maalesef, üzülerek belirtelim ki bunun neticesinde İnegöl'ümüz çok şey kaybetti. Gönül isterdi ki; Milli Görüş belediyeciliği zamanında, kirli havadan temiz havaya geçişte ödül alan İnegöl'ümüzde, aradan geçen son 15 yılın ardından temiz havaya hasret kalmasaydık."

"Gönül isterdi ki; Uludağ'ın eteklerinde yerleşik olan şehrimiz de ucuz ve kaliteli suyu çeşmelerimizden içebiliyor olsaydık. Gönül isterdi ki; büyükşehir yasası ile reklam vergisi, emlak vergisi ve su fiyatlarındaki akıl almaz artışlar geçim sıkıntısı yaşayan halkımızın sırtına büyük bir yük olarak yansımamış olsaydı. Gönül isterdi ki; hastane gibi, İnegöl AVM gibi, terminal gibi insan yoğunluğunu arttıran yapıların şehir merkezinde değil de trafik problemi oluşturmayacak yeni İnegöl'ün inşa edileceği alanlarda yapılmış olsaydı."

"Gönül isterdi ki; şehrimizi sıkıntıya sokan bunca yanlış tercihlerden sonra yeni belediye binamız şehrin göbeğine yapılmamış olsaydı. Evet, gönlümüz İnegöl sevdasıyla, hizmet sevdasıyla çok şeyler istiyor ve bekliyor ama ne yazık ki Milli Görüşsüz geçen yılların ardından İnegöl'ün durumu ortada."

KÖTÜ MİRAS BIRAKTILAR

"Ve ne yazık ki bütün bu olumsuzlukları İnegöl'ümüze miras bırakan yöneticilerin 2 milyon nüfuslu şehri yönetmek için görevlendirilmesi İnegöl halkının düşünmesi gereken önemli bir konudur. Ve buda gösteriyor ki bundan sonra alınacak kararlar ve uygulanacak projeler İnegöl'ümüzü rahatlatmayacaktır. Ortaya çıkan tablo bunun açık delilidir."

"Çünkü mesele; Büyükşehir Belediye başkanının İnegöl'den olması değil, Büyükşehir'e bağlanmak değil, İlçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin ve iktidarın aynı partiden olması değil. Mesele zihniyet meselesidir. Mevcut zihniyetle iktidar da olsanız, büyükşehir belediyesini de, ilçe belediyesini de alsanız durum değişmez ve değişmiyor da..." dedi.

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

Konuşmasında il konusuna da değinen Başkan Eroğlu, "İnegöl'ümüzün il olma konusu yeniden gündeme geldi. Bizler Milli Görüş teşkilatları olarak her zaman İnegöl'ümüzün il olması gerektiğini, il olmanın İnegöl'ün hakkı olduğunu savunduk. 1996 yılında rahmet Erbakan hocamız Konukoğlu Camiinin temel atma töreninde İnegöl'ün inşallah 81. veya 82. il olacağı öngörüsünde bulundu."

POLİTİKAYA ALET EDİLMEMELİ

"2000 yılında Fazilet ve Milliyetçi Hareket Partimizin öncülüğünde İnegöl'ün il olma noktasında samimi gayretlerimiz, teşkilatımızın bu konuyu nasıl önemsediğinin bir göstergesidir. Bu konunun tekrar TBMM'ye taşınmasından dolayı CHP'ye teşekkür ederiz. İnegöl' ün il olma meselesi politize edilecek bir mesele değildir."

"Aksine hiçbir siyasi beklentiye girmeden, siyaset üstü bir güç ve oluşumla, siyasi menfaati değil, İnegöl'ün menfaatini gözeterek, başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partiler ve tüm sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek oluşturacağı bir komisyonla başarılabileceğinin inancındayız. Böyle bir birliktelik olmadan başarıya ulaşmak zor olacaktır" diye konuştu.