İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali devam ediyor. Çarşamba akşamı gerçekleştirilen 5. Altın Mobilya Halk Dansları yarışmasıyla halk dansları ayağının son bulduğu festival, Perşembe akşamı ünlü pop sanatçısı Vedat Bilir konseri ile devam etti.

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

Kültür Park içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi'nde (AGM) gerçekleştirilen konserde, İnegöllüler eğlenceli dakikalar yaşadı.

SAHNEDE DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

Konser sırasında Vedat Bilir'e bir sürpriz de yapıldı. Ünlü popçunun doğum günü sahnede kesilen pastayla kutlandı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş sahneye inerek Vedat Bilir'e pastayı kestiği sırada eşlik etti.

Aktaş, Bilir'in doğum gününü de kutladı. Burada kısa bir konuşma da yapan Aktaş,

"Vedat Bilir kardeşimiz güzel bir konser verdi. Malum bu bir kültür festivali. Popta çalıyoruz Türk Sanat Müziği de çalıyoruz, folklor de oynanıyor, Bosna Hersek Derneği, Kafkas Derneği Rumeli Derneği herkes burada. Zaten festivalin ana gayesi de birlik beraberlik.

Ben Vedat kardeşim ve ekibine de teşekkür ediyorum başarılar diliyorum" dedi. Aktaş ayrıca Vedat Bilir'e İNESMEK kursiyerleri tarafından yapılan bir tablo hediye etti.

ÇADIRLARDA EĞLENCE SÜRÜYOR

Öte yandan, festival kapsamında Kültür Park içerisinde kameriyeler bölgesinde devam eden çadır etkinliklerinde de eğlenceler sürüyor.

Konser sonrası beraberindeki heyetle birlikte Pazar akşamına kadar devam edecek çadır etkinliklerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Bosna Hersek, Bayburtlular ve Domaniçliler Derneklerinin çadırlarına konuk oldu. Aktaş, çadır ziyaretleri sırasında yöresel oyunlara da eşlik etti.

İNEGÖL'ÜN BÜTÜN RENKLERİ BÜYÜK BİR EĞLENCE İÇERİSİNDE

Çadır ziyaretleri sırasında da bir açıklama yapan Başkan Aktaş, festivalin ana gayesinin birlik beraberlik olduğunu anımsatarak:

"İnegöl'deki farklı kültürleri ve farklı renkleri İnegöl'e tanıtmaktır. Görüyorum ki burada Kütahya yöresinden olmayan kardeşlerimiz de Domaniç çadırında oyunları izliyor. İşin ana gayesi de bu. Yan tarafta Bayburtlular, Çorumlular, ileride Bosna Hersekliler, Rumelililer, Kafkaslar velhasıl İnegöl'ün bütün renkleri büyük bir eğlence içerisinde, heyecan içerisinde.

Herkes örfünü ananesini, folklorunu, yemeğini, kültürünü yaşatmaya çalışıyor. Ben destek veren, katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar fedakarlıklarla yapılıyor. En kötü akşamımız böyle olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

ÜSTÜNLÜK YARIŞINA GİRMEYELİM

Konuşmasını birlik beraberlik vurgusu yaparak sürdüren Aktaş,

"Lütfen her konuyu konuşalım ve tartışalım, istişare edelim ama birliğimizi ve beraberliğimizi, bu vatana ve millete olan bağlılığımızı tartışmayalım.

Allah muhafaza Irak gibi, Suriye gibi veya civardaki birçok ülke gibi perişan hale geliriz. Zaten içimize sokulmak istenen fitnelerin de ana gayesi bu. O yüzden sakın ha bir üstünlük yarışına düşmeden herkes birbirini kabullensin. Bunlar bizim zenginliklerimiz. Bakın etrafta herkes büyük bir heyecan ve eğlence içerisinde" diye konuştu.

TÜRKİYE HUZURLU BİR ÜLKE

Türkiye'nin huzurlu ve ileriyi düşünebilen bir ülke olduğunu da kaydeden Aktaş,

"Allah'a hamdolsun bu ülkede huzur var. Belli sıkıntılara rağmen hala geleceğe yönelik bir plan var, program var. Bütün dünya krizi konuşurken, bunalımları konuşurken Allah'a hamdolsun yatırımları ve atılımları konuşuyor. Eksikler aksaklıklar var mı?

Muhakkak suretle var kardeşim. Hani eskiler der ya kadı kızında da hata vardır diye. Ama hamdolsun Türkiye bölgesindeki lider ülkelerden bir tanesi. Referans olan ülkelerden bir tanesi. İşte bunun ana sebebi de burada ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik. Allah bunu bozmasın" ifadelerinde bulundu.