KURAN-I KERİM İLE BAŞLADI
İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi, H.Yusuf Şahin ve Ailesi Yükseköğretim yurdunda olağan genel kurulunu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.
Genel kurul, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Başkanlık divanının oluşumu ile devam etti. Divan Başkanlığına Ahmet Yurdakul, Katip üyeliklerine ise Sözer Özbek ve Salim Akpolat'ın seçildiği genel kurula üyelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Genel kurulda gündem maddeleri gereği 2015 ve 2016 yılı faaliyet raporları, mali durum raporları, denetleme kurulu raporları okundu ve üyeler tarafından oy birliği ile ibra edildi.
2 yıllık bütçe okunarak oylanırken, 2017-2018 tahmini bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. Yapılan genel kurul ile 2017-2018 yılları için yönetim kurulu, denetleme kurulu, müşavere heyeti, Genel merkez temsilcileri seçildi.

Akika Kurbanı Nedir? Yeni doğan çocuklar için kurban kesmek zorunlu mu? Akika Kurbanı Nedir? Yeni doğan çocuklar için kurban kesmek zorunlu mu?


İLK ŞUBE İNEGÖL
Genel kurulda söz alan Mustafa Aksakaloğlu;
"Cemiyetimiz 1951 yılında kurulan Genel Merkezden sonra ilk şube özelliğini taşımaktadır. İlim Yayma Cemiyeti, kurulduğu günden itibaren, hiçbir ayırım yapmaksızın ülke insanımızın hizmetindedir.
Kendi kültürel mirasına sahip çıkan, vatanını, milletini seven, öz değerlerine sahip, bunun yanı sıra dünyanın ulaştığı ilmi ve teknik seviyeyi tüm gerçekliğiyle idrak edip geleceğe kendini hazırlayan gençler yetiştirmek, ana hedeftir.
Bu hedefe yönelik olarak, imkanları en verimli şekilde değerlendirme yönündeki çalışmalarımız dün olduğu gibi bugün de devam etmekte, yarın da devam edecektir. Ayrıca 1953 yılında Bakanlar Kurulu karalıyla Kamu yararına çalışan dernek statüsündedir.
Hep beraber bu hayırlı işlere inşallah katkı vermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar katkı veren büyüklerimizden Allah razı olsun" dedi.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Yapılan Genel Kurul sonunda İnegöl İlim Yayma Cemiyeti Şube Yönetimine, Mustafa Aksakaloğlu, Mehmet Basmacı, Cemal Özçetin, Ali Özmen, Sözer Özbek, Bülent Özçömlekçi, Sercan Başaran seçildi.