K.KERİM İLE BAŞLADI

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk olarak Okul Müdürü Mahmut Alpir, söz aldı.

İMAM HATİPLERİ, NİZAMİYE MEDRESELERİNE BENZETİYORUM

Alpir, ilk kez İmam Hatip Okulları Haftası kutladıklarını aktararak;

"Ben Konya İHL mezunuyum. Konya İHL, Türkiye'de açılan 7 İmam Hatip Lisesi'nden biri. Her okulda dönemin cefakar öğretmenleri ve idarecileri olmuştur. İnegöl'de de Nusret Vardar hocamız okulun açılması konusundan gayretler sarf etmiş. İmam Hatipler, milletin kendi emekleriyle bir yererle getirdiği okullar hükmünde.

Ben İmam Hatipleri, Selçuklu döneminin Nizamiye Medreselerine benzetiyorum. O günlerde Nizamiye Medreseleri nasıl sapık fikirlerin önüne geçtilerse; İmam Hatipler de günümüzün sapık fikirlerine karşılık Ehli Sünnet inancını savunmaya devam etmektedir" dedi.

İMAM HATİPLERİN KIYMETİNİ BİLELİM

İmam Hatip Liselerinin 28 Şubat sürecinde bir kıyıma uğradıklarını aktaran Alpir, şöyle devam etti:

"Nimetlerin devamı şükür ile kaimdir hadisi şerifine uygun olarak baktığımızda demek ki bir İmam Hatiplerin şükrünü o dönemde edemedik.

Rabbim bizden bu nimeti aldı. Şimdi bu şükrü edasını ediyoruz ve edeceğiz. İmam Hatiplerin kıymetini bilelim"

İMAM HATİPLİ OLMA ŞEREFİ SİZE YETECEKTİR

İmam Hatip Lisesi mezunu da olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban ise; "Haftamız hayırlı olsun. İmam Hatipli olmak ne kadar önemli ve ne kadar zor olduğunu biz yaşayarak öğrendik.

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi

Bu okulda okumanın ve bu okuldan mezun olmanın gururu ileri de daha iyi anlaşılıyor. İmam Hatipli olma şerefi size yetecektir. İleride ister öğretmen, ister doktor, mühendis, hatta profesör olun ama hepsinin ötesinde siz İmam Hatip Lisesi mezunu olmanın gururunu hep yaşayın" ifadelerini kullandı.

İMAM HATİP TARİHİ GÖSTERİLDİ

Konuşmaların ardından İmam Hatip tarihi sinevizyon gösterisi, İmam Hatipli olmak şiiri, öğrenciler tarafından hazırlanan kısa film, çeşitli iş kollarında görev yapan eski mezunların görüş ve düşünceleri ile program son buldu.