2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şok bir kararla Bursa'da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 13 okul için yıkım kararı verdi.

Yıkım kararı verilen okullar içerisinde, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de bulunuyor. 15 yıl kapalı kaldıktan sonra 2013 yılında tekrar eğitime açılan okul, İnegöl'de bulunan tek kız imam hatip lisesi olma özelliğini taşıyor.

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

Okulun kısa süre içerisinde boşaltılacağı bildirilirken, okulda eğitim gören öğrenciler için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün planlama yaptığı öğrenildi.

Konu hakkında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

"Yapılan deprem tetkik sonuçlarından hareketle Müdürlüğümüze isimleri bildirilen 16 okulumuzda yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve Okul Müdürlüklerimizce öğrencilerimizi ve ailelerini mağdur etmeyecek şekilde planlamalarımız yapılmış olup çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam etmektedir."

"Okul müdürlükleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz yıkımı gerçekleşecek olan okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin taşınacağı okullarla ilgili olarak velilerimize bilgilendirme yapacaklardır."

"Süreç içerisinde eğitim ve öğretimi kesintiye uğratacak herhangi bir durum söz konusu olmayıp, yıkılan okullarımızın yerine daha modern ve depreme dayanıklı okullar en kısa süre içerisinde yapılacaktır. İnşaat emlak çalışmalarımız bir sonraki eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.