24-29 OCAK TARİHLERİ ARASINDA
Dünyanın en büyük 2. mobilya fuarı olan İMOB, 13. Kez 24-29 Ocak tarihleri arasında 2005'ten bu yana değişmeyen mekanı İstanbul Yeşilköy CNR EXPO'da gerçekleşecek.
Türk mobilya sektörünün büyüklüğüne ve hedeflerine paralel olarak global alıcıları katılımcı firmalarla bir araya getiren İMOB 2017'deyaklaşık 600 firma yer alacak.


600 KATILIMCI
İMOB'un 13 yıldır gerçek yerinde ve gerçek zamanında düzenlendiğinin altını çizen MOBSAD Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, fuar öncesinde şu açıklamalarda bulundu:
"11 senedir mobilya sektörünü, Türkiye'nin önemli sektörleri arasına sokmak için gerek ihracat hedeflerimiz gerek düzenlediğimiz fuarlar ve gerekse de tanıtımlarla ciddi çalışmalarda bulunduk. Bugün Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise en büyük 2. mobilya fuarı İMOB sayesinde önemli iş bağlantıları sağlıyoruz.
5 kıtada 174 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörü, 2016 yılında 2 milyar 500 milyon Dolar ihracat gerçekleştirdi.
Mobilya sektörünün çoğunluğunun KOBİ ölçekli ve mobilya ihracatının önemli bir kısmını üstlenen zanaatkar kökenli mobilya üreticilerinden oluştuğunu düşündüğünüzde, fuarın ihracatımız için ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılıyor.Fuarın genelinde katılımcı 600 firmanın ortalama 1,5 milyar Dolar'lık ihracat yapmasını bekliyoruz."
MOBİLYANIN GERÇEK GÜCÜNÜ TEMSİL EDİYORUZ
Tasarım mobilya adı altında, tasarım kelimesinin aslında belli bir standarda oturtulduğunun, markalaşmanın yolunun ancak özgünlükten geçtiğini, bunun için de özgünlüğü en iyi anlatan zanaatkar mobilyaların önemine dikkat çeken Yanıkçıoğlu, "İMOB'un her sene katlanarak ilgi çekmesinin ve özellikle yabancıların yoğun bir katılım göstermesinin ana nedeni; el emeği yoğun, özgün tasarıma sahip mobilyalarımızı görme fırsatını yakalamaları. Bizler, yani mobilyanın gerçek temsilcileri, kişiye özel mobilyalar üretiyoruz.
Bir ürettiğimiz modeli, başka bir yerde görmeniz imkansız denecek kadar azdır. Dünyanın en ücra köşelerine dahi mobilya satıyor ve 'Türk mobilyası kalitelidir' algısını oluşturuyor, katma değeri yüksek ürünlerimiz sayesinde ülkemize ciddi bir girdi sağlıyoruz." dedi.
40 bini yabancı olmak üzere 160 bini aşkın ziyaretçinin beklendiği İMOB Fuarı'na bu yıl, başta Çin olmak üzere İran, Rusya, Irak, Almanya, Avusturya, Suudi Arabistan, Katar, İsviçre gibi dünyanın dört bir yanından mobilya endüstrisinin önemli karar vericileri ve alım heyetleri katılıyor" ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları hafta sonu da yükselişini sürdürüyor, Altında son durum! Altın fiyatları hafta sonu da yükselişini sürdürüyor, Altında son durum!