Mobilya hammaddesine üst üste yapılan zamların ardından İMOTİM Mobilya AVM Kooperatifi üyeleri hammadde tedariki konusunda güçlerini birleştirdi. Bu kapsamda, ilk adım olarak sunta üreticisi olan firmalarla görüşmeler başladı.

YURT DIŞINDA PAZARLIK VAR

Dünyanın en büyük sunta üreticisi Kronoşpan firması yetkilileri ile yapılan toplantıda olumlu bir sonuç çıkmayınca, ikinci toplantı İsviçre merkezli Swıss Krono Ag firmasıyla gerçekleştirildi.

FİYATLARA DENGE GELECEK

Toplantı öncesi konuşan İMOTİM Mobilya AVM Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Yaran, Mobilya hammaddesini yurtdışından ithal edeceklerini belirterek,

"Artan hammadde fiyatları bizi arayışa sevk etti. Nasıl ki devletimiz et fiyatları arttığında ithalatı baz alıyorsa biz de fiyatları dengelemek için İMOTİM Kooperatifimiz sayesinde ithalat yapmayı düşünüyoruz. Bu ithalatın Türkiye'deki sunta ve ağaç fiyatlarının dengeye gelmesi konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum."

DÜNYA FİYATLARININ ÇOK ÜZERİNDE

"Yaptığımız araştırmalara göre ahşap ürünlerini dünya fiyatlarının çok üzerinde alıyoruz. Bu toplantımız 2. toplantımız oluyor. Firmalarla görüşmelerde bulunuyoruz. Swiss Krono Ag firması ile toplantı yapıyoruz. İnşallah istediğimiz fiyatları verirlerse üyelerimizin talepleri doğrultusunda onlarla çalışmayı düşünüyoruz."

DÜNYA FİYATLARINDA ALMAK İSTİYORUZ

"Önceki görüşmelerimizden olumlu sonuç alsaydık şuan ki piyasadan %22 daha ucuza alacaktık. Biz dünya piyasasından %22 daha yüksek fiyatlara sunta tedarik ediyoruz. Bu da bizim rekabet gücümüzü azaltıyor.

Fiyat ile ilgili görüşmeler yapıyoruz. Ağaç ürünlerini dünya fiyatlarında almak istiyoruz. İnegöl daha uygun fiyata mal alırsa mobilyada dünya ölçeğinde rekabet edebiliriz" diye konuştu.

İnegöl 2023 Yılı Dış Ticaret Verileri Açıklandı İnegöl 2023 Yılı Dış Ticaret Verileri Açıklandı