Organizasyon hakkında açıklama yapan Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletimizin topyekün olarak vatanına; "hiçbir siyasi çıkar gözetmeden" sahip çıkmasının birinci yıl dönümü yaşıyoruz. Bu bağlamda ülkemizin bir çok noktasında çeşitli etkinlikler tertip edildiği gibi İnegöl'ümüzde de bir çok aktivite yapılacaktır. Saadet Partisi olarak bizlerin bu darbe girişimi karşısındaki tutum ve davranışı başından beri bellidir."

BİRÇOK MİLLİ GÖRÜŞÇÜ ŞEHİT OLDU

Daha darbe gecesi o dönemdeki Genel Başkanları Prof.Dr.Mustafa Kamalak'ın sokağa çıktığını, bombalar altındaki meclise gittiğini hatırlatan Başkan Sütçü:

"İstanbul'da Milli Görüş mensubu bir çok şehit ve gazimiz olmuştur. Tekrar ifade etmek istiyoruz ki Bizler Bağdat'ı da Şam'ı da Ankara'yı da bombalayan uçakların merkez üssünün İncirlik olduğunu biliyoruz.

Onlar bir plan yapmışlar ve fakat Allah bu plana müsaade etmemiştir. Türkiye, 15 Temmuz gecesi Batı'nın ipiyle kuyuya inilmeyeceğini görmüştür. 15 Temmuz gecesinden itibaren çok daha sıkı bir biçimde kenetlenmiş bir halk Batı'nın ipiyle kuyuya inilmeyeceğine inanmıştır.

İNCİRLİK SIRADAN BİR ÜS DEĞİLDİR

İncirlik Üssü bu topraklardaki 28 NATO Üssü'nden sadece biridir. Ancak özellikle İncirlik Üssü'nün karşısında toplanmış olmamızın elbette bir sebebi var. Burası sıradan bir üs değildir. İncirlik yüksek bir jeopolitiğe sahiptir. Maalesef bu üs İslam coğrafyasının tam kalbine saplanmış bir hançer gibidir.

Kurulduğu günden bu yana Filistin topraklarının işgal edilmesine aracılık etmiş bir üstür. Kurulduğu günden bu yana İslam coğrafyasında kan ve gözyaşına sebep olmuş bir üstür. İncirlik, Türkiye'nin değil, İsrail'in güvenliğinin teminatıdır. Bu üs bölgedeki tüm terör örgütlerini beslemiştir. Bu üsten kalkan uçaklar Irak'ı vurmuştur.

Bu üsten kalkan uçaklar Suriye'yi vurmuştur. Ve bu üsten kalkan tanker uçaklar 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin vurulmasına yardım etmiştir.

İşte bu yüzden darbe gecesi, kalkışmaya örtülü destek veren ABD'yi İncirlik önünde protesto ediyoruz ve bir an önce İslam dünyasının bağrına saplanmış paslı hançer olan İncirlik'in kapatılmasını talep ediyoruz."

Açıklamasında "Dünya bizi aldatmasın. Makamlar mevkiler bizi aldatmasın." Diyen Başkan Sütçü organizasyona herkesi davet ederek şu ifadelere yer verdi;

Evet bu darbe girişimi başarıya ulaşamamış ve ulaşamayacaktır. Ancak burada Saadet Partisi olarak kukladan çok kuklacıya dikkat çekmek istiyoruz. Oyuncudan çok senariste dikkat çekmek istiyoruz.

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

Onun için Saadet Partisi olarak Anadolu Gençlik Derneği ile beraber Adana'da darbenin merkez üssü İncirlik'te 'Darbeci ABD'yi' protesto etmeye gidiyoruz. "Darbeci ABD'ye Mesajımız Var" sloganıyla Anadolu Gençlik Derneği'mizin düzenleyeceği protesto yürüyüşü ve akabindeki "Şehitleri Anma Programı"na İnegöl'den katılım sağlıyoruz."