Bursa'da, Bursasporluların haritası çıkarıldı. 17 ilçede 2 bin 500 kişiye hangi şampiyon takımın taraftarı oldukları sorulurken, yanıtların bölge bölge dağılımları ise dikkat çekti.

5 ilçede Bursaspor'un taraftar sayısının Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a oranla daha yüksek olduğu gözlemlenirken, bu ilçeler ise Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Harmancık ve Büyükorhan oldu.

Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız

KÜSKÜNLÜKLER VAR

Bursaspor'un en fazla taraftara sahip olduğu ilçe Yıldırım'da ankete katılan kişilerin yüzde 42.90'ı yeşil beyazlı takımı desteklediğini belirtti. Anketin en çarpıcı noktasını ise profesyonel futbol takımlarına sahip olan ilçelerin Bursaspor'a küskünlüğü oldu. TFF 2'nci Lig'de takımı olan İnegölspor'da Bursaspor taraftarı, yüzde 19.81'de kaldı.

Orhangazi aynı zamanda en düşük yeşil beyazlı taraftara sahip ilçe oldu. Ayrıca bir dönem profesyonel liglerde takımları boy gösteren Gemlik ve Mustafakemalpaşa ilçeleri de listede yine alt sıralarda yer aldı.

Gözlemlenen bu durumun nedeni olarak ise, Bursaspor'un profesyonel liglerde takımı olan ilçelerin futbol dinamikleriyle bağ kuramaması gösterildi. Söz konusu ilçelerdeki futbol sevdalılarında Bursaspor'a karşı bir küskünlük oluşurken, Olağan genel kurul sonrasında ilçe takımlarıyla birlik olma noktasında nasıl adımlar atılacağı ise merak konusu.