Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, İnegöl Belediyesi tarafından program düzenlendi.

NÖBET DEVAM EDİYOR

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlara çıkarak 29 gün demokrasi nöbeti tutan ilçe halkı, hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde yine meydandaydı.

YİNE SALALAR OKUNDU

İnegöl halkı 7' den 70'e, ailece, vatan nöbeti için Şehitler meydanında hazır bulundu.

On binlerce vatandaş, sabah 05.00'e kadar demokrasi nöbeti tuttu. Vatandaşın nöbeti saat 00.13'te tüm camilerde selaların okunmasıyla başlarken, nöbete katılan vatandaşlar Sani Konukoğlu camisinde hep birlikte teheccüd namazı kıldı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI DEV EKRANA VERİLDİ

Tarihi İnegöl mehterinin de sahne aldığı programda, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli izletildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşması canlı olarak takip edildi.

K.KERİM VE DUALAR OKUNDU

Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve dualar okunurken, İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz şiir ve hikaye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

DEMOKRASİ BAYRAMI

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, " aranlık geceden aydınlık bir sabaha uyandığımız 15 Temmuz'un için artık Demokrasi Bayramı olduğunu söyledi.

DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKTIK

15 Temmuz'da ilçe halkının 29 gün demokrasi nöbeti tuttuğunu anımsatan Başkan Aktaş,

"29 gece bu meydanlarda vatanımız için, devletimiz için, özgürlüğümüz ve hürriyetimiz için, demokrasimize sahip çıkmak için sabahlara kadar nöbet tuttuk, dualar ettik.

Hain darbe kalkışmasına en güzel cevabı 15 Temmuz Gecesi aziz Türk milleti bu meydanları doldurarak verdi."

BU TOPRAKLARDAN BAŞKA VATANIMIZ YOK

"15 Temmuz gecesini kana bulamak isteyenlere yılmadan, yıkılmadan dimdik ayakta kalarak bu vatanın sahipsiz olmadığını gösteren cesur yüreklere ne desek az... Bizim başkaları gibi gidecek başka yerimiz yok. Bizim bu topraklardan başka vatanımız yok."

SON KALE TÜRKİYE

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklar son kalemiz... Biz tek yürek, tek vücut olarak buradayız. Dalgalanan şanlı Türk bayrağının altında ilelebet hür bir şekilde özgürce, esaret prangalarını kırarcasına ruhumuzu teslim edene kadar son nefesimize kadar vatanımız için yaşamaya devam edeceğiz. Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz."

"Darbe çığırtkanlıklarına 'Eyvallah' demeyeceğiz, FETÖ'cülere, köksüz nankörlere geçit vermeyeceğiz. Bizler, biriz, biziz, hep beraber diri ve güçlüyüz" diye konuştu.

BİZ BURADAYIZ

Başkan Aktaş şöyle devam etti;

"Buradan bu şanlı meydandan İnegöl'den Pensilvanya'ya, oradaki zavata ve onun işbirlikçisi olan herkese sesleniyorum; şehadet mertebesine ulaşıncaya kadar biz buradayız.

Ülkemizin bir karış toprağını bile siz çapulculara vermeye niyetimiz yok. Bizlerin ülkemizi daha güzel günlere taşıma noktasında yeniden güçlü bir Türkiye sevdamız var..."

BİZ HEP BERABER GÜZELİZ

"7'den 77'ye bizler bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Birlikte kurduğumuz bu ülkeyi inşallah hep birlikte güzel yarınlara taşıyacağız.

Vatanına, bayrağına, hürriyetine ve demokrasiye sahip çıkma adına hakka yürüyen 250 vatan evladına Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine sabrı cemil diliyor, gazilik şerefine nail olan 2193 yürekli insanın önünde de saygıyla eğiliyorum."

DÜNYA GÖRSÜN

"Tek vücut olarak bu topraklarda ilelebet var olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha haykırdığımız 15 Temmuz Gecesini, yüreklerimizden hiçbir zaman çıkarmayacağımızı tüm iç ve dış mihraklara buradan bir kez daha haykırıyoruz.

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

Biz hep beraber güzeliz, hep birlikte Türkiye'yiz... 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günümüz kutlu olsun."