Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

Erbakan Vakfı İnegöl Şube Başkanı İlhan Baykan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin eski Başbakanlarından Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yad edilerek anıldığı ziyarette, Erbakan Vakfının İnegöl'deki faaliyetleri istişare edildi.

D-8'DEN D-60'A

Ziyarete ilişkin bir açıklama da yapan Erbakan Vakfı İnegöl Şube Başkanı İlhan Baykan, kendilerini kabulünden dolayı Başkan Aktaş'a teşekkür etti. Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın temellerini attığı D-8 hamlesini geliştirmek adına mücadele ettiklerini de vurgulayan Baykan, "Bizler Erbakan Vakfı İnegöl İlçe Temsilciliği olarak özellikle İnegöl'ümüzden başlayan ve tüm Türkiye çapında faaliyetleri olan, iyi ve doğruyu kendine rehber edinmiş bir yapıyız. Rahmetli Erbakan hocamızın D-8 diye başlattığı bir hamle vardı. İnşallah bu halkayı genişletip D-60'lara gidecek çalışmanın mücadelesini veren bir yapıyız. Bu noktada öncelikle Belediye Başkanımıza ve diğer tüm kurumlara çalışmalarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

SOSYAL HAYAT ÇOK CANLI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Erbakan Vakfı İnegöl Şubesi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aktaş, İnegöl'ün 250 bin nüfusuyla Türkiye'nin hareketli şehirlerinden bir tanesi olduğunu ve buna paralel olarak İnegöl'de ticari hayatın canlı olduğu gibi sosyal hayatın da çok canlı olduğuna dikkat çekti.

ERBAKAN'IN SÖYLEDİKLERİ BUGÜN GERÇEKLEŞİYOR

İnegöl'ün aynı zamanda Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a yoldaşlık etmiş bir şehir olduğunu kaydeden Aktaş, "İnegöl'ümüz merhum Erbakan hocamıza da yoldaşlık etmiş, ciddi destekler vermiş, hatta Bursa ve ilçeleri arasında mensup olduğu siyasi partiden ilk kez Belediye Başkanı da bu şehirden çıkmış. Tabi Erbakan hocamızın bundan 25-30 yıl önce meclis konuşmaları ve basın huzurunda ifade ettiği konular dile getirildiğinde görüyoruz ki gerçekten olaylar bir bir gerçekleşiyor. Dolayısıyla böyle önemli bir zatın, beraberinde Türkiye'de Başbakanlık yapmış, siyasi önderlik yapmış, bir davanın sürükleyicisi olmuş merhum Erbakan hocamızın isminin yaşatılması, öğretilerinin kavratılması adına yapılacak mücadeleyle alakalı elimizden gelen bir destek varsa biz de kesinlikle ve kesinlikle yardımcı olmaya çalışırız" şeklinde konuştu.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİLER

Aktaş, kısa bir süre önce Erbakan Vakfı'nın İnegöl'de bir konferansı olduğunu da hatırlatarak "Programa ben katılamadım ancak Başkan Yardımcım katıldı. Güzel bir katılım olduğunu gördük. İnşallah bundan sonra da İnegöl'ün sosyal hayatına ışık tutarak insanların bilgilenmesini, insanların daha güzel yarınlar için şuurlanmasına sebep olabilecek her türlü aktivitede yanlarında olacağımızı ifade ediyor ziyaretleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette Erbakan Vakfı İnegöl Şube Başkanı İlhan Baykan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çiçek takdim etti.