İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 30'ncusu düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Festivali, 14 - 23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin tanıtım toplantısı Morrian Hotel'de düzenlendi.

Kahvaltının ardından başlayan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, farklı kültürlerin bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan Uluslararası Kültür Sanat Festivalini 1988 yılından bu yana düzenlediklerini söyledi.

15 TEMMUZ ÖN PLANDA OLACAK

Festivalin hazırlıklarının aylar öncesinden başladığını duyuran Başkan Aktaş, "Bir asra bedel bir gece olan ve ikinci bir İstiklal mücadelesi örneği sergilediğimiz 15 Temmuz darbe kalkışmasının birinci yıldönümü anma etkinliklerini de bu hafta içerisinde tüm yurtta olduğu gibi İnegöl'ümüzde de farklı programlar ile kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

TEK YÜREK TEK VÜCUT

"Bu anlayışla tek yürek, tek vücut, tek devlet olarak devam ettiğimiz bu yolda İnegöl Belediyesi olarak bu yıl 30'uncusunu düzenlediğimiz ve Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliklerinden biri olma özelliği taşıyan 'Uluslararası İnegöl Kültür Sanat Festivalimizi bu yıl 14-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz."

30 YILDIR DEVAM EDEN COŞKU

Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi

"İnegöl'de 30 yıldır coşkuyla yaşatılan ve örnek bir organizasyon olan festivalimiz, ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağı zengin içeriği ile İnegöl'de tam anlamıyla kültür sanat rüzgarı estirecek. Festivalimiz bu yıl da İnegöl'e farklı bir renk katacak" diye konuştu.

CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Festivalin 14 Temmuz Cuma günü yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacağını dile getiren Başkan Aktaş, "Festivalin merak ve özlemle bekleniyor olması bizleri mutlu ediyor. Ülkemizin sevilen sanatçılarını ve farklı kültürlerden oluşan 11 ülke halk dansları ekiplerini bu yıl da kentimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

23 TEMMUZ GÜNÜ SONA ERECEK

"Kardeşliğin, birlikteliğin, beraberliğin, vefanın ve güzelliklerin şehrimizin her bir noktasına yansıyacağı Uluslararası Kültür Sanat Festivalimiz 14 Temmuz Cuma günü AVM önünden 18.30'da kortej yürüyüşü ile başlayıp, 23 Temmuz Pazar günü Mustafa Keser konseri ile sone erecek.

Ayrıca yine şehrimizin birçok yerinde Dış park gösterilerimiz olacak. Festival kapsamındaki bütün etkinlikler, halka açık ve ücretsiz olacak."

İNEGÖL GECESİ DE DÜZENLENECEK

"Bu sene geçtiğimiz senelerden farklı olarak bir akşam "İnegöl Gecesi" düzenleyerek kendi kültürümüzü yeni nesillere ve yurt dışından gelen ekiplere tanıtma fırsatı bulacağız. Yine Yeniceköy'de de bir gece sahne programı ve Halk Müziği Konseri gerçekleştireceğiz."

DERNEKLER ETKİNLİK YAPACAK

"Bu sene Kültür komisyonumuzun yapacağı gözlemler ve vereceği karar doğrultusunda çadır etkinliklerinde stantları başarılı şekilde kullanan 7 derneğimize de 1000'er liralık katkı sağlayacağız.

Ayrıca bu yıl festivalin spor organizasyonu bölümü festival kapsamından çıkarıldı. Festivalde sadece halk dansları, dış park gösterileri, konserler ve çadır etkinlikleri yer alacak" dedi.

ULUSLARARASI ALTIN MOBİLYA HALK DANSLARI YARIŞMASI

İnegöl'ün ticari hayatını ayakta tutan İnegöl Mobilyasını uluslararası arenada tanıtmak amacıyla, 30. Uluslararası İnegöl Kültür Sanat Festivali bünyesinde Uluslararası Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması düzenleneceğini de aktaran Başkan Aktaş,

"11 ülkeden katılacak olan halk dansları ekipleriyle 19 Temmuz Çarşamba günü düzenleyeceğiz."

"İnegöl'de barış ve dostluk rüzgarı estirecek yarışmaya bu yıl, Bulgaristan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Başkurtistan, Adıge ve Karadağ katılacak" dedi.