Yaptığı hizmet ve projelerle taraflı tarafsız herkesin sevgisini, saygısını kazanan Bursa ve İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin, vefatının 8.yılında anıldı.

ÖZEL VİDEO HAZIRLADIK

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

Hikmet hocayı unutmayan gazetemiz, O'nu anlatan bir video hazırladı. Video vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, binlerce kişi tarafından izlenen video yüzlerce beğeni aldı. Şüphesiz Hikmet Hoca'nın ardından söylenecek çok şey var. O'na dair konuşacak sayısız güzel insan da var. Biz ulaşabildiklerimizi paylaşmaya çalıştık.

GENÇGAZETE'DEN ÖZEL DOSYA

Videonun yanı sıra gazete olarak vefatının 8. yılı nedeniyle gazetemizde de özel bir çalışmaya yer verdik. İnegöl'deki basın organları arasında Şahin'i hatırlayan tek gazete GençGazete oldu.

HİKMET ŞAHİN ESERLERİ İLE YAŞIYOR

O İnegöl'ü çok seviyordu, İnegöl de O'nu... 1994 yılında halkının büyük teveccühü ile İnegöl Belediye Başkanlığı'na seçildi. İnegöl'ü geleceğe taşıyan, İnegöl halkının ufkunu açan projelere imza attı. 1994-2004 yılları arasında, İnegöl'de önemli izler bıraktı.

2004 Martı'nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İnegöl'den sonra Bursa da onu çok sevdi. Unutulmaz projeleri ile Bursa'yı marka kent yaptı. Başkan Şahin; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bursa'da iz bıraktı. Proje üretmeyi çok severdi. Bursa'da peş peşe büyük projelere imzasını attı.

4 Kasım 2009 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 1 hafta yoğun bakımda kalan Şahin, 11 Kasım 2009 yılında 59 yaşında hayatını kaybetti. Doğum ve ölüm tarihi aynı rakamları içeriyor. 1950 tarihinde doğmuştu, vefatı da 19.50' de gerçekleşti. Vefatının 8.yıldönümünde kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.

HAYIRLA YAD ETTİLER

Vefatının 8. yılında merhum Hikmet Şahin için hazırladığımız videomuza yapılan yorumlar ise şu şekilde;

"İnegöl'ü İnegöl yapan büyük başkan... 10 yıl görev yaptığı İnegöl'e çok faydası oldu, bazıları gibi oturup yan yatmadı adam gibi adamdı. Üzerimizde hakkı çoktur unutamayız seni, büyük kayıp... Hizmetle yaşamış eserleriyle iz bırakmış bir insan ne mutlu! Bütün herkese kapılarını açar bir kahve ikram ederdi. Şimdi ise nerde maalesef başkanlar odasına bile almıyor. Baba gibi babaydı Hikmet Şahin..."

"İnegöl'ümüze galiba böyle bir başkan gelmeyecek artık. Çok iyi biriydi yeri zor dolacak ender insanlardan biriydi vade bu kadarmış. Onun gibi güzel insan gelmez bir daha. Yerini dolduracak adam gelmedi. Muhteşem bir kişilik çok değerli bir insandı."