Konuya ilişkin yapılan açıklamada,

"Kanser sebep olduğu sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır.

Kanser tüm dünyada ve ülkemizde gittikçe artmakta ve toplumda sağlık sorunu olmaya devam etmektedir. İnegöl Devlet Hastanesinde de ülkemizde olduğu gibi tanı konulan kanser vakası sayısı yıllar geçtikçe artmaktadır."

"İnegöl'de son yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi kanser sayılarında gittikçe artış var. İnegöl Devlet Hastanesinde kanser tanısı konan hastalar en kısa zamanda en uygun tedavi olacakları merkezlere ve ilgili doktorlara yönlendirilerek hastaların vakit kaybetmeden tedavilerine başlanması sağlanıyor."

BİN HASTA KEMOTERAPİ GÖRDÜ

"İnegöl Devlet Hastanesine Kemoterapi bölümü açıldıktan sonra hastalar tedavi için daha uzak merkezlere gitmekten kurtuldu. Yaklaşık 1000'e yakın hasta İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi gördü. Her geçen gün tedavi için başvuran hasta sayısı artmaktadır.

Hastaların büyük bir kısmı tedavi sonrası şifaya kavuşmakta ve tamamen evinde sosyal hayatına devam etmektedir. Sonraki dönemlerde hastaneye sadece kontrol amaçlı normal tetkikleri için başvurmaktadır."

İLK SIRADA AKCİĞER KANSERİ

"Tanı konulan kanserlerin başında akciğer kanseri geliyor. Kadın ve erkek olarak ayırdığımızda, erkeklerde akciğer, prostat, mide ve kalın bağırsak kanserleri ön plana çıkmakta.

Kadınlar için meme, mide ve kalın bağırsak kanserleri daha ön plana çıkmakta. Tabi diğer kanser türleri de görünmekte" denildi.

KORKULAN HASTALIK OLMAKTAN ÇIKTI

Kanserin yüzyıllardır korkulan bir hastalık olarak günümüze kadar geldiğinin aktarıldığı açıklamada,

"Teknolojik ve bilisel gelişmeler ile kanser korkulan bir hastalık olmaktan çıktı. Ve günümüzde kanserden korkma dönemi sona erdi artık geç kalmaktan korkmalıyız.

Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı

Erken teşhis ile kanser günümüzde korkulan hastalık olmaktan çıktı.

Belli bir süre tedavisi gerçekleştikten sonra düzelen bir hastalık haline geldi. 25-30 yıl önceki kanser umutsuz vaka söylemi ve inanışı değişti artık.

Hastalar teşhis ve tedavi sürecinde yoruluyorlar ama daha sonra hayatları normale dönüyor."

İNEGÖL'E TEDAVİ OLMAK İÇİN GELİYORLAR

"İlerleyen kanser rahatsızlıkları için artık tedaviler değişti. Önceki yıllarda onkoloji doktor sayısının az olması, hastalık teşhisi ve tedavileri için yeterince donanımlı hastanelerin olmaması kanseri tedavisiz bir hastalık haline dönüştürüyordu.

Yeni gelişen tedavi şekilleri ve bu tedavileri Avrupa ve ABD ile aynı zamanda uygulayacak duruma gelmemiz hastaların ve yakınlarının umutsuz hallerin yeniden yeşertti ve kanserin tedavisi olan bir hastalık haline dönüşmesine yol kapı araladı."

"İlerleyen yıllarda bu daha iyi seviyelere gelecek ve kanser bir halk sağlığı olmaktan çıkacak. İnsanların sosyal hayatlarından kopmadan tedavi olacaklar ve yaşamlarına devam edecekler. İnegöl'ün bir sanayi kenti olmasından dolayı başka şehirden buraya çalışmaya gelen insanlar yakınları tedavi ettirmek için İnegöl'e getiriyorlar.

Böylelikle hastalar tedavi alırken onlara destek olacak yakınları da yanlarında oluyor ve tedaviye ulaşmak kolay olduğundan ve zaman kaybı, iş kaybı ve ekonomik kayıpta daha az olmaktadır.

Diğer şehirlerden İnegöl'e tedavi olmak için gelenler var. Bu da İnegöl'deki hasta sayısını arttırıyor."

KANSERİN SEBEP VE BELİRTİLERİ

"Kansere sebep olan birçok faktör vardır. Özellikle toplumlarda yaş ortalamasının ve hava kirliliğinin artması, genetik durum ve sağlıksız beslenme, obezite gibi birden çok faktörün bir araya gelmesi kansere sebep oluyor.

Tek başına hava kirliliği yada genetik durum kansere sebep demek biraz bilimsel açıdan uygun değil.

Birebir sanayi ile ilişkilendirmek bilimsel olarak doğru olmaz. Tek başına sanayi kansere sebep oluyor demek uygun değildir."

"Kanser sinsi bir hastalıktır. Kanserin belirtileri kilo kaybı, yorgunluk, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik, sigara içenlerde geçmeyen öksürük, nefes darlığı ve sırt ağrısı Tüm bunlar kanser belirtisi değil ama bu belirtiler olan hastaların dikkat etmelerini ve en yakın doktora başvurmalarını tavsiye ediyoruz" ifadeleri yer aldı.