Geçtiğimiz gün yapılan genel kurulda, mevcut Başkan Yavuz Uğurdağ, yeniden İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (İMOS) başkanlığına seçilmişti.

Kongrede göreve gelen yeni yönetim, Cumartesi günü İnegöl AVM'de bulunan Mado'da gerçekleştirilen sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İNEGÖL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KURULUŞ

Kahvaltının ardından konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İMOS'un İnegöl için çok önemli bir kuruluş olduğunun altını çizerek,

"İnegöl, mobilyanın merkezi... Üretim, pazarlama, satış, ihracat anlamlarında Türkiye'de mobilya sektörüne öncülük etmektedir.

Bu şehrimizin derneği olan İMOS, gücünü bilerek hizmet ve projeleriyle hem İnegöl hem de Türkiye mobilya sektörüne katkı sağlamaktadır."

İMOS'UN PROJELERİ

"Türkiye'de düşünülmeyen projeleri hayata geçirdik. Geçen dönem yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür ediyorum. Yapılmayan projeleri ortaya koyduk. Eğitilmiş personele ve elemanlara üst düzey ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için eğitime büyük önem ve destek verdik.

"Türkiye'de ilk olarak I'm Design projesini gerçekleştirerek dünya çapında önemli isimleri İnegöl'e getirdik. İnegöl Dünya ile Buluşuyor organizasyonunun ilkini Afrika kıtası ile gerçekleştirdik. Bölgenin büyükelçilerini, ticari ataşelerini ve konsoloslarını fuar dönemlerinde 2 gün boyunca İnegöl'de ağırladık"

"Atölye İnegöl projesi de Türkiye'de bir ilk. Tasarım merkezimizde 4'er aylık periyotlar halinde öğrenci yetiştirmeye ve eğitmeye çalıştık. Bu öğrencilerimizi İnegöl'de 4 ay ağırlayıp tanıtımlar yaptık.

Türkiye'nin en büyük Mobilya Fuarı İnegöl'de açılıyor! Türkiye'nin en büyük Mobilya Fuarı İnegöl'de açılıyor!

Atölye İnegöl'de mobilya ve ürün tasarlayıp geliştirmeyi öğrettik. 16 öğrenci mezun oldu. 9'u şuan İnegöl'de çalışmakta ve ürün tasarlamakta" diye konuştu.

YENİ FUAR ALANI PROJESİ

Belediye meclisinde yeni fuar alanının arsa onayının geçtiğini anımsatan Uğurdağ,

"24 Ocak'ta ihale süreci tamamlanıp inşaatımızın hızlı bir şekilde yapılması ve maddi gelirin sağlanması için çalışacağız.

Bu, İnegöl için çok önemli bir proje. Sadece bir kesimin değil tüm İnegöl'ün ortak olması gereken bir proje. Tüm resmi kurumlar, odalar ve derneklerle birlikte hareket ederek yeni fuar alanını İnegöl'e kazandırmak istiyoruz. Bu İnegöl'ün bir projesidir" dedi.

YENİ DÖNEMİN PROJELERİ

Yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projelerden de söz eden Uğurdağ şöyle konuştu;

"Yeni projeleri hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bunların başında İnegöl mobilyası garanti markası var.

Özellikle markalarımızla birlikte İnegöl Mobilyası markasını ön plana çıkarıyoruz. Bizim üst markamız her zaman için İnegöl Mobilyası'dır. İnegöl Mobilyası'nı garanti markası kapsamı altına almak istiyoruz. Markanın korunması ve itibarının artırılması için çalışmalar yapmak istiyoruz."

YURT DIŞINDA TEMSİLCİLİKLER OLUŞTURACAK

"İMOS, yurtdışında temsilcilikler oluşturacak. İhracat yaptığımız ve yapmak istediğimiz pazarlarda İMOS temsilcilikleri açmayı hedefliyoruz. Açarsak büyük katkısı olacak. O ülkedeki personelimize ulaşarak o firmalar hakkında bilgi alarak organizasyona gitme imkanı sağlayacak.

Atölye İnegöl projemizi geliştirip tasarım merkezi hüviyetine büründürmek istiyoruz. Profesyonel tasarımcıları istihdam edip İnegöl'de üretim yapan firmalarımıza gerçek anlamda tasarlanmış ürün sunmak hedefindeyiz. Bunu derneğimizden bağımsız bir binada oluşturmak istiyoruz."

WEB SİTESİ KURULACAK

"Türkiye'nin ilk sektörel insan kaynakları sitesi olacak olan www.mobilyakariyer.com'u kurmak istiyoruz. Bundan ciddi verim alacağımızı düşünüyoruz. Bunun yanında İnegöl Mobilyası web TV projemizi ortaya koyacağız.

İnegöl'de üretim yapan firmalarımızın markalarının altına İnegöl ibaresini koymasını istiyoruz. Her markamız kendi markasının altına İnegöl ibaresini koyacak ve firmanın İnegöl firması olduğu ortaya çıkacak. Böylelikle İnegöl'ün ve İnegöl mobilyasının firmaların markalarıyla birlikte reklamı yapılmış olacak."