SÜT ÇEŞMESİ YAPILDI
Ülkemizde 1991 yılından bu yana kutlanan 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl İnegöl Belediyesi süt tüketimine dikkat çekmek adına Sani Konukoğlu Camisi önünde süt çeşmesi kurdu.
Gün boyu vatandaşlara ücretsiz süt dağıtımı yapılırken, ilçe halkının süt çeşmesine ilgisi de yoğun oldu. Akşama kadar devam eden etkinlikte 500 Litre süt vatandaşa ikram edildi.
Süt Çeşmesi akşam saatlerine kadar yoğun bir ilgiyle karşılaşırken, vatandaşlar bu anlamlı etkinliğin önümüzdeki yıllarda da gerçekleşmesi temennilerinde bulunarak İnegöl Belediyesi'ne teşekkür ettiler.
21-28 MAYIS SÜT HAFTASI
Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen süt ikramı sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın bir açıklama yaptı.
Vitamin deposu, şifa kaynağı sütün ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek ve sütün yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olmasına yönelik olarak Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında bu anlamlı ve özel organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Günaydın,
"Her yaşın gıdası ve dünyanın en yararlı içeceği olan süt, insanın doğumundan itibaren aldığı ilk besin. Bileşiminde 85 dolayında farklı besin öğesi bulunduran süt, kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle de zihinsel gelişimin yapı taşlarından.
Faydaları saymakla bitmeyen süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması amacıyla, her yıl 21 Mayıs tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü", 1991 yılında ülkemizde de kabul edilmiştir.
21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 - 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da 'Süt Haftası' olarak kutlanmakta" dedi.
İNEGÖL SÜTE DOYACAK
İnegöl Belediyesi olarak da her sene süt günü etkinlikleri yapıldığını hatırlatan Sabri Günaydın,
"Daha önceki senelerde konferans ve seminer şeklinde yapılan süt günü etkinliklerimizi durağanlıktan çıkarıp hareket katmak adına son yıllarda farklı formatlarda bu güzel etkinliğimizi yapıyoruz.
Bildiğiniz üzere çocuklarımız, sütü üreten hayvanları daha yakından tanısın ve sütün nerelerde nasıl üretildiğine şahit olsunlar diye etkinliklerimizin bazılarını kırsal mahalle ve çiftliklerde yapmıştık.
Önceki senelerde Süpürtü ve Hamzabey Mahallelerinde bu etkinliğimizi gerçekleştirmiştik. Bu seneki 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliğimizi ise Sani Konukoğlu Cami önünde yapmak istedik.
Etkinliğimizde devletimizin 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesinden hareketle bir "Süt Çeşmesi" kurduk. Vatandaşlarımız ne kadar süt içmek isterse kimseden istemeye gerek kalmadan Süt Çeşmesi'nden doyasıya ve lıkır lıkır süt içecek. Burada gün boyu dağıtılan sütle, İnegöl bugün süte doyacak" diye konuştu.
BİR BARDAK SÜT EŞİTTİR SAĞLIK
Sabri Günaydın, süt üretiminde dünyanın ilk 10 üreticisi içerisinde yer alan Türkiye'de süt içme oranlarının Dünya ve Avrupa ülkelerine göre oldukça düşük olduğuna da dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu durum bizleri ziyadesiyle üzüyor. Türk halkı neredeyse Avrupa ülkelerinin dörtte biri kadar süt içiyor. Estonya, İrlanda, Finlandiya, İngiltere ve İzlanda'da kişi başına süt tüketimi yıllık 100 litrenin üzerinde iken Türkiye'de ise yıllık kişi başı süt tüketimi 25 litre düzeyinde. Türk halkı günlük ortalama yalnızca 69 gr süt içiyor. Yani ayda yalnızca 5 bardak süt içiyor.
İşte 21-28 Mayıs tarihleri arasına gerçekleşen süt etkinlikleri haftası çerçevesinde, şifa kaynağı sütün ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizi süt tüketmeye teşvik etme konusunda gerekli adımları atmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden Dünya Süt Günü, sütün sağlık için önemini vurgulamak adına iyi bir fırsat.
İnsanoğlunun yaşamında beş bin yıldan beri yer alan Süt, birçok hastalıkları def etmesinin yanında; kalsiyum ve vitamin deposu. Süt içmeyi her gün alışkanlık haline getirmeli, çocuklarımıza da bu alışkanlığı aşılamalıyız. İşte bugün bu etkinliği yapmamızın ortak bir bilinç oluşturma adına da ne denli önemli olduğu ortaya çıkmakta.
Son olarak, buradan herkese beyaz geleceğimiz sütü yaşamamızdan eksik etmeme çağrısında bulunuyor, 'bir bardak süt eşittir sağlıktır' diyerek, etkinliğimize katılım gösteren herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."

Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı