AVM KAVŞAĞINDA ÇALIŞMA BAŞLADI

İnegöl trafiğini rahatlatacak çözümler üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı uzmanlarıyla uzun süredir inceleme ve tespitler sonucunda, İnegöl'de ana arterlerde bulunan kavşaklarda bazı düzenlemeler yapılması kararlaştırılmıştı. Mayıs ayı meclisinde meclis üyelerine de sunulan kavşak projelerinin uygulanması için ilk kazma vuruldu. Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde süren çalışmalar, Salı günü AVM kavşağından başladı.

15 gün içerisinde kavşak düzenlemesinin bitirilmesi hedeflenirken, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile ilk kazmanın vurulduğu bölgede incelemelerde bulundu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Alanda proje üzerinden yapılan inceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban,

"Şehrimizdeki eksik ve aksaklarla ilgili göreve geldiğimiz günden bu yana çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan bizzat bizlere ulaştırılan, çözüm merkezimize iletilen, daha önce oluşturmuş olduğumuz Fikir Gölü ve inegolunfikri.com gibi web sayfalarına vatandaşlarımızın ilettikleri, bizlerin İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız tespitler, şahsımı ziyaret edip İnegöl'deki bu gibi konuları irdeleyen hemşerilerimizin fikir ve önerileri doğrultusunda öncelikli konularımız trafik ve trafik akışı içerisindeki sorunlardı.

Bunlarla ilgili bizler de mutfak toplantıları gerçekleştirdik. Başta Bursa Büyükşehir Belediyemizin ulaşım dairesi, beraberinde Emniyet Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz ve Başkan Yardımcılarımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde bu işin uzmanları tarafından bilimsel çalışmalar yapılmasını istedik. Onlar da İnegöl'ün ana arterleri başta olmak üzere trafik akışındaki sorunlar nelerdir bunları bizzat sayımlarla, gözlemlerle, drone kameralarla tespit ettiler. Bu tespitler neticesinde de bir plan ve proje üretildi. Bu planlar çerçevesinde bazı kararlar alındı. Bu kararları ara ara mecliste ve meclis dışı bazı programlarda konuşmaya çalıştık" dedi.

TÜM YOL AKSLARINDA DÜZENLEME YAPILIYOR

Kavşak düzenlemeleri kapsamında AVM kavşağında ilk kazmanın vurulduğunu ifade eden Başkan Taban, "Burada bütün yol akslarında çalışma yapılıyor. Görmüş olduğunuz gibi AVM'nin mevcut duvar bandından da içeri girerek yol çalışmaları buradan başlamış oldu" diye konuştu.

"SEYİR HALİNDEKİ ARABAYI TAMİR ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Çalışmanın 15 günde tamamlanmasını hedeflediklerini kaydeden Taban, şöyle devam etti: "Ben burada biraz sabır rica ediyorum. Şuanda arabayı giderken tamir etmeye çalışıyoruz. Şehri, hayatı durdurup bir kenara çekip tamir yapamıyorsunuz. Hayat devam ederken, bu yoğunluk içerisinde bunları yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın biraz sabır göstermesini istiyoruz. Yaklaşık 15 gün sürmesi planlanan çalışmayı inşallah daha kısa sürede bitiririz. Ancak bu tür çalışmalarda beklenmedik eksik ve aksaklar önünüze gelebiliyor. Deplase veya kazı esnasında yaşanan sıkıntılar olabiliyor."

SIRADA ADLİYE KAVŞAĞI VAR

"Buradaki çalışma tamamlandıktan sonra büyük ihtimalle bir aksilik olmazsa Adliye önündeki kavşağımızın düzenleme çalışmaları başlayacak. Ondan sonra sırasıyla Belediye önü, Kaymakamlık önü diye devam edecek. Büyükşehir Belediyesinin ekipleri şuanda Çardak Cami kavşağında tespit ve incelemelerini sürdürüyorlar."

"Trafikteki büyük plan dediğimiz master planı Büyükşehir ekiplerimiz çalışmaya devam ediyor. Bu muhtemelen bir yıl gibi bir zamanı kapsayacak. Bu plan bittiğinde, o üst plan burada yapılanlarla da örtüşür hale gelecek. Tabi sürücüler ve yayalardan da istirhamımız şu; lütfen ama lütfen kuralara riayet edelim. Hoşgörü içerisinde trafikte bulunalım."

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

AKTAŞ'A TEŞEKKÜR

"Ben Bursa Büyükşehir Belediyemize, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür ediyorum. Burada emeğin büyüğü kendisinin aslında. Biz sadece burada biraz pişirmeye çalıştık. Sayın Başkanımız ekibini gönderdi ve bugün ilk kazmayı vurdular. Biz de kendilerine destek olacağız. El birliğiyle inşallah İnegöl'deki trafik problemini minimize edeceğiz."