Türk Turizm sektörünün en önemli etkinliklerinden birisi olan ve Türkiye'nin en önemli turizm firmalarını bir araya getiren Travel Expo Ankara 2017 Turizm fuarı bugün başladı.

İnegöl'ün de Oylat Kaplıcaları ve DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) ile temsil edildiği fuarda komşu ve çevre ülkelerle birlikte "Başkent'te Turizm Sektör Buluşması" ile bölgesel ve sektörel konferanslar, çalıştaylar, gösteriler, söyleşiler ve karşılıklı görüşme ortamlarının sağlanması bekleniyor.

Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor

26 MART TARİHİNE KADAR AÇIK

ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde 10 bin metrekare alanda gerçekleşen ve 26 Mart tarihine kadar devam edecek fuarın açılışına İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit katılırken, Yiğit fuar açılışında bizzat bulunarak stantları inceledi. İnegöl Belediyesi'nin standında gelen ziyaretçileri de ağırlayan Yiğit, konuklarla ilgilenerek İnegöl'ün turizmini tanıttı.

FUARDA İLGİ ODAĞI OLUYOR

Turizm sektörüne dair tüm yenilikleri ve fırsatları ile katılımcı firmalara güçlü iş bağlantıları kurma fırsatını sunan Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarına katılım gösteren İnegöl Belediyesi, İnegöl'ün turizmde öne çıkan değerlerinin tanıtıldığı standıyla ilgi odağı oldu.

İnegöl'ün doğası ve turizm alanlarının dünyanın dört bir yanından gelen turizm şirketleri başta olmak üzere katılımcılara tanıtıldığı fuarda, Oylat Kaplıcaları ve DOSTUM ilk gün büyük ilgi gördü. Fuarda otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acentaları, turizm tedarikçileri ve etkinlik organizatörleri yer alıyor.

MARKALARIYLA İLE BÜYÜYEN İNEGÖL

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, 8 ülkeden 42 şehir ve 220 sektör temsilcisinin katıldığı ve ziyaretçi sayısıyla sektörün büyümesine doğrudan katkı sağlayan fuarda ziyaretçilerin 4 gün boyunca aralarında İnegöl'ün de bulunduğu "tatil" konseptinin her türü için çok sayıda alternatif bulacağı Expo Ankara 2017 Turizm Fuarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yiğit,

"Turizm önemli değerlerinin buluştuğu böylesi önemli bir fuarda yer aldıklarından dolayı mutlu olduğumuzu öncelikle belirtmek isterim. Travel Expo Ankara Turizm Fuarında ilçemizi ve ilçemizin doğal güzelliklerini tanıtıyoruz.

Beraberinde de hem Doğa Sporları ve Turizm Merkezi hem de Oylat Kaplıcalarımızın tanıtımlarını yapıyoruz. Görüyoruz ki turizm sektörünün önemli temsilcilerinin yer adlığı böylesi önemli bir organizasyonda markalarıyla ile büyüyen İnegöl şimdi de Turizmde adından söz ettiriyor" şeklinde konuştu.

TURİZMDE DOĞRU İŞLER YAPIYORUZ

Türkiye'ye örnek olabilmek, ses getirebilmek noktasında Turizm'de İnegöl'ü nasıl ön plana çıkarabiliriz ve ekonomik açıdan nasıl bir katma değere bu olayı dönüştürebiliriz noktasında çalışmalar yürütüyoruz diyen Yiğit,

"İnegöl'ümüzün saklı kalmış doğal güzelliklerinin tanınması, bilinmesi ve dönem dönem farklı aktivitelerle ziyaret edilmesi, dolayısıyla İnegöl'ün ismini ön plana çıkartılması adına böylesi önemli fuarlara katılım gösterilmesi ile Turizm sektöründe İnegöl isminin daha fazla öne çıkmasına katkı sağlayacağımıza yürekten inanıyoruz. Bildiğiniz üzere Ocak ayında İstanbul'da gerçekleşen dünyanın beşinci ve bölgemizin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)' e de katılım göstermiştik.

Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ın öncülüğünde bizler İnegöl'e tarım ve sanayi şehri olgusu yanında Turizm şehri unvanını da eklemek istiyoruz. Özellikle Doğa Sporları ve Turizm Merkezinden sonra İnegöl'de turizmin bir konsept olarak sunulması, bununla alakalı alt yapının güçlendirilmesi ve beraberinde farklı kazanımların sağlanması adına büyük bir gayretimiz ve heyecanımız var.

Yaptığımız Turizm çalıştayı sonrasında aldığımız kararlarla ne kadar doğru bir istikamet üzere olduğumuzu çok net bir şekilde görüyoruz" diye konuştu.

Yiğit son olarak, Turizm sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getiren Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarının oluşmasında emeği geçenlere ve hem Oylat Kaplıcaları adına hem İnegöl Belediyesi adına burada olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.