Bursa İl Dernekler Federasyonu (BİLDEF) Başkanvekili Recep Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Perşembe günü Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, BİLDEF'in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yine Merinos AKKM fuaye alanında 28 Mart - 02 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceği 3. Anadolu Günleri organizasyonuna ilişkin istişarelerde bulunuldu. Organizasyonda İnegöl Belediyesi'nin de yer alması kararlaştırılırken, farklı kentlerden gelecek konuklara İnegöl'ün turizminin tanıtılacağı ifade edildi.
ALİNUR AKTAŞ DOĞUBAYAZIT İÇİN BİR ŞANS
Ziyaret sırasında konuşan BİLDEF Başkanvekili Recep Yıldırım, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. Ziyarette İnegöl ve Bursa ile ilgili istişarelerin yapıldığını kaydeden Yıldırım, "Bugün buraya hem şehrimiz hakkında istişarelerde bulunmak hem de Alinur Aktaş Başkanımızın Doğubeyazıt'a koordinatör olarak görevlendirildiğini duyduk, gururlandık ve başarılar dilemek için geldik. Bunun Doğubayazıt için bir şans olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. O toprakların da tecrübeli Başkanımızın yönetimiyle güzel günlere kavuşacağından eminiz" dedi.


FARKLI KENTLERİN DEĞERLERİ BİR ÇATI ALTINDA BULUŞACAK
Ziyaretlerinin bir diğer sebebinin de 28 Mart - 02 Nisan tarihleri arasında Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (AKKM) düzenlenecek olan 3. Anadolu Günleri organizasyonu olduğunu dile getiren Recep Yıldırım, İnegöl Belediyesi'ne de davette bulundu. Yıldırım, Anadolu Günleri etkinliğine ilişkin bilgi vererek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Anadolu Günleri etkinliğinde farklı kentlerden değişik lezzetler ve renkler Bursalılara sunulacak. Burada birbirimizle kaynaşacağız. Birbirimizin kültürünü daha yakından tanıyacağız ve zengin mutfakların lezzetlerinin tadına varacağız. Bizleri ayırmaya çalışanlara inat birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sunacağız. Ayrıca organizasyonda yer alan kentler de kendilerini Türkiye'nin farklı yörelerinden gelen misafirlere ve Bursalılara tanıtma fırsatı bulacaklar. Bizler İnegöl'ü de bu organizasyonda görmekten son derece mutlu olacağımızı Başkanımıza ilettik. Kendileri de İnegöl'ün turizminin burada tanıtılmasının faydalı olacağı kanaatinde. İnşallah 28 Mart'ta başlayacak Anadolu Günleri'nde İnegöl'ün turizmini ve değerlerini tanıtma fırsatı da bulacağız."
İNEGÖL'ÜN GÜZELLİKLERİ SAKLI KALMAMALI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BİLDEF yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, faydalı istişarelerin olduğu bir ziyaret gerçekleştirildiğini söyledi. BİLDEF'in Anadolu Günleri organizasyonuna ilişkin daveti hakkında da konuşan Aktaş, "Bursa İl Dernekler Federasyonu 2 yıldır gerçekleştirdiği ve bu yıl 3'üncüsünü hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğü Anadolu Günleri organizasyonu için bizlere de davette bulundu. Farklı kentlerden gelecek davetlilerin yer alacağı etkinlikte İnegöl'ün turizminin tanıtılmasında da fayda olduğunu düşünüyoruz. Allah vergisi bir doğaya sahip olan şehrimizin bu yüzünün daha fazla tanınması, güzelliklerimizin saklı kalmaması adına bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. Bizler de burada şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek adına çalışacağız. Ben tekrar ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek çalışmalarından başarılar diliyorum" dedi.

Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi